fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

A polgármester alkalmassági vizsgája – 4. rész

Egyetemi város akar lenni Kecskemét. Elégséges-e viszont, hogy a nevet, címet megkapják, megépüljön egy-egy épület, vagy kell más is ehhez? A helyi fiatalok zömének többről szól ez, mint tanulási lehetőségről, szeretnének szórakozni járni, kulturális eseményeket látogatni, saját magukat szervezni közösségeiket, ám egyelőre erre nincsenek meg a helyszínek.

Jelenleg egy-két kisebb hely üzemel Kecskeméten, amely kisebb-nagyobb rendezvényeket tud lebonyolítani. Tendencia, hogy a belvárosból igyekeznek kiszorítani a hangosnak vélt szórakozóhelyeket. Emlékezzünk vissza a nagy postával szembeni Jam Pub kálváriájára, ahol egy idő után ellehetetlenítették a működést, de ott van még a korábbi eset a Vanityvel. A koncertekre járó rétegnek pedig a Technika Kávézó bezárásával adták meg a kegyelemdöfést.

Ugyan vannak új kezdeményezések a városban, ám ezek még a jövő zenéjét képezik. Az Ápoló Projekt a leendő egyetem mellett csak jövőre nyitja meg kapuit, míg az új nevet kapó belvárosi klub, a Mirage korai botrányba keveredett egy heccnek indult országossá duzzadt balhét követően.

Ezért általános az a vélemény a 40 év alatti lakosság körében, hogy Kecskemét egy alvó város, ahol nincsenek meg a lehetőségek a szórakozásra. Sokan Budapestre, Szegedre utaznak, ha kikapcsolódni vágynak. Más, hasonló méretű, felsőoktatási intézményekkel is büszkélkedő városokban nem egyedül a kocsmázásból áll az éjszakai élet, sokkal színesebb a paletta zenei és kulturális téren. Egy felelős városvezetésnek szempont kellene, hogy legyen a fiatalok helyben tartása. Ehhez az is elengedhetetlen, hogy a hétvégi – netán hétköznapi – szórakozási lehetőségekre is nyitottak legyenk a legfelsőbb szinteken. A nyári Hírös7 Fesztiválon volt egy gyengécske próbákozás erre, de kudarcba fulladt. A Kecskemét Rocks lebonyolításával sikerült javítani, viszont ez az egyszeri alkalom nagyon kevés lesz, hogy a bizalom kialakuljon. Csak bízakodni lehet, hogy a vállalkozói szektor nem kevés pénzt kockáztatva belép a légüres térbe, addig pedig marad a már „halott város” életérzés a fiatalság részéről.

Hasonló cikkünk:  Államtitkár válaszolt, hogy tervez-e a kormány akkumulátorgyárat Kecskemétre
Hasonló cikkünk:  Nagykőrös és Kecskemét — különbségek

Alkalmas, vagy alkamatlan? Ön dönt!

Ha egy polgármester és a városvezetés többi tagja számára fontos Kecskemét jövője, akkor az itt felnövő fiatalság megtartására kellene a legnagyobb hangsúlyt fektetni, mert nélkülük nem lehet sikeres a megyeszékhely. Ha 18 éves koruk után elvágyódnak más városokba, vagy országokba, kevés a biztosíték, hogy visszatérnek. Fontos lenne, hogy valós megoldások szülessenek a fiatalok szórakozási lehetőségeinek és igényeinek kielégítésére, ám ez a pont még nem jött el. Hosszú ideje csak helyek megszűnéséről lehet hallani, sikertörténetekről kevésbé. Merre tovább Kecskemét?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...