fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Ajánljuk a gyerekekkel kampányoló Fidesz-KDNP figyelmébe

- Advertisement -

Már több soron említettük az alapjogok biztosának felszólítását, amelyben azt kéri, politikusok ne kampányoljanak gyerekekkel.

„a kampány során tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.”

Közzétettük a Jogászvilág internetes portál állásfoglalását.

„A gyermeket életkortól függetlenül, feltétel nélkül megilleti az egyenlő emberi méltóság, ennek értelmében a gyermek alany marad, és senki számára sem válhat eszközzé vagy tárggyá. Kampányeszközként való felhasználásuk éppen ezt a jogot sérti meg, teszi a gyermeket a jog alanyából a pártpolitika tárgyává.” 

Most idézzük a Társaság a Szabadságjogokért véleményét.

„Biodíszletként felhasználni gyerekeket, nemcsak súlyosan etikátlan, hanem jogellenes is.”

Végezetül nézzük, mit ír a köznevelési törvény:

Világos a kép: egy sor jogszabály TILTJA, hogy politikus nevelési-oktatási intézményben politikai tevékenységet folytasson. Amikor korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy a polgármester és a körzet képviselője bizonyos körülmények között megjelenhet, akkor arra világítottunk rá, hogy még ha kampány szándékkal is megy oda, rá lehet fogni, hogy nem pártpolitikusként, hanem a város vezetőjeként, a körzet felelőseként jelent meg. De nincs elfogadható magyarázat arra, ha a Fidesz-KDNP jelöltjei tömegesen, visszaesőként mosolyognak a kamerák előtt gyerekek jelenlétében.

Hasonló cikkünk:  Nyughatatlan kecskeméti politika, 1956 mentén csaptak össze kormánypárti és ellenzéki politikusok

Korábban több cikkünkben is foglalkoztunk azzal, hogy a kormánypárti politikusok nagy ívben tesznek az ország jogszabályaira, és egyik iskolából a másikba látogatnak el a választások előtt pár héttel. Korábbi cikkeink ezzel kapcsolatban.

Gyerekekkel kampányol a Fidesz-Kdnp

Lábbal tiporja a kecskeméti Fidesz-Kdnp a gyerekek jogait

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...