fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Lejer Zoltán: Gyenge a város lobbiereje, a felüljárónak sincs gazdája

Az aluljáró után most a felüljárónál mondta el a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, hogy nincs gazdája ennek az ügynek sem. A sajtótájékoztatón Lejer Zoltán polgármesterjelölt emlékeztetett arra, hogy kormánypárti a város két országgyűlési képviselője, az egyéni képviselői és a polgármester is, mégsem tudták elérni, hogy a felüljáró felújítása megtörténjen, és ne legyen évekig részlegesen lezárva, valamint alatta is korlátozott a közlekedés. Mint fogalmazott: gyenge a város lobbiereje.

Király József képviselő és képviselőjelölt hozzátette, hogy a hitegetés az jól megy. Már az év első felére el kellett volna készülni a tervnek, de azt azóta sem látta ezt, sem a felüljáróról, sem az akadálymentesítésről ( július végén azt írta nekünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt, hogy még dolgoznak a terven – a szerk. ). Mint kifejtette, nem megengedhető, hogy évekig korlátozások legyenek a város fontos közlekedési pontjainál, mert ez sokaknak okoz bosszúságot.

A sajtótájékoztatón a Szövetség négy képviselőjelöltje jelent meg, mert az ő körzeteik a felüljárónál találkoznak. Az 1. körzetből Bodrozsán Alexandra, a 8. körzetből Király József, a 11. körzetből Tancsa János, a 12. körzetből Nagy Szilveszter állt a sajtó elé.

Bodrozsán Alexandra a KecsUP kérdésére elmondta, hogy a felüljáró melletti lakók arról panaszkodtak neki, hogy amióta nem lehet a felüljáró alatt parkolni, az autókat nem védi meg semmi egy jégesőtől, mert akinek nincs garázsa, az korábban ide állt be.

Hasonló cikkünk:  1 milliárd forintot oszt szét a Mercedes Kecskemét környéki sportegyesületeknek
Hasonló cikkünk:  Biztosan az ütemterv szerint halad az Izsáki út négysávosítása?

Nagy Szilvesztert pedig azzal keresték meg a lakók, hogy biciklivel nem tudnak biztonságosan bejárni dolgozni a Halasi úti hobbiktól, mert a felüljáró erre alkalmatlan.

Lejer Zoltán elmondta még: történhet a napokban bármilyen bejelentés arról, hogy elkezdik a felüljáró felújítását, azt mindenki kampányszövegként értelmezze csak. Emlékeztetett az intermodális pályaudvarra, hogy csak a tervezésre elköltöttek eddig több, mint 2 milliárd forintot, és ezek a tervek nem valósulnak meg. Kijelentette, hogy sok fontos városi ügynek nincs gazdája, ezért a jelenlegi városvezetésnek nem érdemes újabb bizalmat szavazni. Bár a felüljáró a közútkezelő tulajdona, ami a városban történik, ahhoz van köze a városvezetésnek is – nyilatkozta a Kecsupnak.

Érdekesség, hogy az aluljáró előtti sajtótájékoztató idején munkások dolgoztak a háttérben, pedig előtte napokig semmi nem történt. Most a felüljárónál is munkások jelentek meg a sajtótájékoztató idején, és a csatornafedeleket körbevágták. A képviselőjelöltek viccesen megjegyezték, hogy ha ez kell, hogy elinduljanak vagy folytatódjanak a munkák, akkor talán érdemes lenne sajtótájékoztatót tartani a Margaréta csomópontnál és a Vacsi közön is, mert ezeken a helyeken vagy sehogy, vagy lassan halad az építés.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...