fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Lejer Zoltán: Gyenge a város lobbiereje, a felüljárónak sincs gazdája

- Advertisement -

Az aluljáró után most a felüljárónál mondta el a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, hogy nincs gazdája ennek az ügynek sem. A sajtótájékoztatón Lejer Zoltán polgármesterjelölt emlékeztetett arra, hogy kormánypárti a város két országgyűlési képviselője, az egyéni képviselői és a polgármester is, mégsem tudták elérni, hogy a felüljáró felújítása megtörténjen, és ne legyen évekig részlegesen lezárva, valamint alatta is korlátozott a közlekedés. Mint fogalmazott: gyenge a város lobbiereje.

Király József képviselő és képviselőjelölt hozzátette, hogy a hitegetés az jól megy. Már az év első felére el kellett volna készülni a tervnek, de azt azóta sem látta ezt, sem a felüljáróról, sem az akadálymentesítésről ( július végén azt írta nekünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt, hogy még dolgoznak a terven – a szerk. ). Mint kifejtette, nem megengedhető, hogy évekig korlátozások legyenek a város fontos közlekedési pontjainál, mert ez sokaknak okoz bosszúságot.

A sajtótájékoztatón a Szövetség négy képviselőjelöltje jelent meg, mert az ő körzeteik a felüljárónál találkoznak. Az 1. körzetből Bodrozsán Alexandra, a 8. körzetből Király József, a 11. körzetből Tancsa János, a 12. körzetből Nagy Szilveszter állt a sajtó elé.

Bodrozsán Alexandra a KecsUP kérdésére elmondta, hogy a felüljáró melletti lakók arról panaszkodtak neki, hogy amióta nem lehet a felüljáró alatt parkolni, az autókat nem védi meg semmi egy jégesőtől, mert akinek nincs garázsa, az korábban ide állt be.

Hasonló cikkünk:  Az egyháztól kerüljön a városhoz a Szentháromság-szobor - indítványozza Király József

Nagy Szilvesztert pedig azzal keresték meg a lakók, hogy biciklivel nem tudnak biztonságosan bejárni dolgozni a Halasi úti hobbiktól, mert a felüljáró erre alkalmatlan.

Lejer Zoltán elmondta még: történhet a napokban bármilyen bejelentés arról, hogy elkezdik a felüljáró felújítását, azt mindenki kampányszövegként értelmezze csak. Emlékeztetett az intermodális pályaudvarra, hogy csak a tervezésre elköltöttek eddig több, mint 2 milliárd forintot, és ezek a tervek nem valósulnak meg. Kijelentette, hogy sok fontos városi ügynek nincs gazdája, ezért a jelenlegi városvezetésnek nem érdemes újabb bizalmat szavazni. Bár a felüljáró a közútkezelő tulajdona, ami a városban történik, ahhoz van köze a városvezetésnek is – nyilatkozta a Kecsupnak.

Érdekesség, hogy az aluljáró előtti sajtótájékoztató idején munkások dolgoztak a háttérben, pedig előtte napokig semmi nem történt. Most a felüljárónál is munkások jelentek meg a sajtótájékoztató idején, és a csatornafedeleket körbevágták. A képviselőjelöltek viccesen megjegyezték, hogy ha ez kell, hogy elinduljanak vagy folytatódjanak a munkák, akkor talán érdemes lenne sajtótájékoztatót tartani a Margaréta csomópontnál és a Vacsi közön is, mert ezeken a helyeken vagy sehogy, vagy lassan halad az építés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...