fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Lezsák emberei fideszes logó nélkül indulnak Kiskunfélegyházán és Lakiteleken

- Advertisement -

Úgy tűnik, nem múlt el nyomtalanul az öt évvel ezelőtti kormánypárti belháború Kiskunfélegyházán, ahol a szavazók hiába keresik majd október 13-án a Fideszt, a jelenlegi polgármester, Csányi József inkább Lezsák Sándor külön bejáratú szervezetével, a Nemzeti Fórummal indul.

Öt évvel ezelőtt nagy meglepetést okozott a 30 ezres alföldi városban, hogy hogy Lezsák a körzet országgyűlési képviselőjeként nem Kapus Krisztián fideszes polgármester mögé állt be, hanem a saját szervezetével Csányit indította ellene. Kapus ugyanis 2010 után olyan tempóval végezte a politikai tisztogatásokat, hogy az már a helyi fideszeseket is elérte, ami miatt egyre többen hagyták ott a párt helyi szervezetét. Végül az önkormányzati választásokra Kiskunfélegyházán előállt az a helyzet, hogy a Fidesszel szövetséget kötő Nemzeti Fórum győzte le a helyi Fideszt. Később Lezsák Orbán Viktornak azzal magyarázta az incidenst, hogy nem a Fideszt akarta megverni, csak kármentést végzett – írja a 444.hu.

A félegyházi Fidesz azonban máig nem heverte ki a 2014-es gyomrost, legalábbis Csányi és a jelenlegi vezetést támogató jelöltek neve mellett most sincs ott a kormánypártok logója, hivatalosan csak a Nemzeti Fórum támogatja őket. Még Vakulya László helyi Fidesz-elnök sem fideszes színekben indul. Ettől függetlenül azért Csányi József polgármesterként nem ugrott el a Fidesz elől:

Hasonló cikkünk:  Szakképzési intézményekért is bejelentkeztek egyetemi-alapítványi és egyházi fenntartók

Ezek után még furább, hogy idén sem szerettek volna fideszes logóval indulni.

Fotó: Választás.hu

A helyzet a 2014-hez képest annyival egyszerűbb, hogy most a Fidesz nem indít ellenjelöltet. Közben látszólag az ellenzéki pártok is eltűntek a városból: a nemrég momentumossá vált Nagy Blanka például a Veled a Városunkért Egyesület színeiben indul képviselőként.

Lakiteleken is furcsa mozgolódások vannak

Lezsák Sándor országgyűlési választókörzetében Lakitelek az egyik legnagyobb kérdőjel a Fidesz számára. A korábbi fideszes vezetést kétszer verte meg a jelenlegi Zobokiné Kiss Anita vezette, helyiekből álló formáció az elmúlt években.

Most Lezsák Sándor egy civil ruhába öltöztetett „Otthonunkért, Lakitelekért!” nevű, vagy felkiáltású csapattal indult be a jelenlegi polgármester asszony ellen. Lezsák már jóval a hivatalos kampányidőszak előtt saját kérdőívvel is bombázta a helyieket. Erről itt írtunk.

 


Mi baja lehet a hetényi kormánypárti jelöltnek a Fidesz-Kdnp összefogással?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...