fbpx

FRISS HÍREK

Uniós pénzből fesztiváloznak a kampányban a kecskeméti fideszes képviselők

- Advertisement -

Félmilliárd forintot nyert Kecskemét 3 éven át tartó közösségépítő, helyi identitást erősítő rendezvényekre. A őszi önkormányzati választások előtt számos városrészi napot tartanak Kecskeméten, és fellépnek a jelenlegi fideszes képviselők is.

A projekt keretében olyan közösségfejlesztési folyamat kerül megvalósításra Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területének 15 célterületén, amelynek keretében 3 éven keresztül közösségépítő, helyi identitást növelő rendezvények valósulnak meg. A célterületek lakossága minden esetben eléri az 500 főt és nem haladja meg a 15 ezer főt” – ez a nyakatekert mondat a hi-kecskemet.hu oldalról származik, ahol azt magyarázzák el, mire is nyert 517 millió forintot a kecskeméti önkormányzat.

A programsorozat idén áprilisban indult, 2022-ig tart. Az önkormányzati tulajdonú hiros.hu beszámolói szerint tavasszal utcabáltegészség- és sportnapot, valamint mesterségek napját is tartottak Kecskeméten. Az utcabál megnyitót a fideszes alpolgármer és a várorész képviselője tartotta, a többi rendezvényen nem jelezték előre a politikusokat.

Ebből az uniós pénzből jutott a Keresztény Polgári Piknikre is. Az önkormányzati lapban lévő cikk nyitófotóján nem más, mint Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármester mosolyog, gyermekével. Az önkormányzati választási kampány augusztus 24-i kezdetéig több tucat rendezvény tartottak, és a kampányban sem álltak le – tűnt fel az országos ügyeket feltáró Átlátszónak is a kecskeméti kampánystratégia.

Hasonló cikkünk:  „Nem a gyerekeknél van a probléma forrása, de a megoldás igen”

Széchenyiváros hetéről szóló tudósításban újra Szemereyné Pataki Klaudia lett a címlapkép, az önkormányzati lapban Salacz László fideszes országgyűlési képviselő szavait is idézték, ahogy a szintént párttag Engert Jakabné széchenyivárosi önkormányzati képviselő mondanivalója is teret kapott. Ráadásul információink szerint nem csak a régi, hanem az új fideszes jelöltek is felbukkannak az uniós rendezvényeken. A rendezvények nem érnek véget, hiszen 2022-ig tart a program.

“Nagyon jó, ha az unió ad pénzt a civilségre a megjelenésre, de hogy ezt a regnáló kormánypárti városvezetés a polgármester és a jelöltek bemutatására használja, az felháborító. Számunkra az is kiderült, hogy a leköszönő képviselők mellett az új jelöltek is szerepelnek a színpadon, látszik, hogy a Szövetség a Hírös Városért – az ellenzék összefogása – nem kap ilyen lehetőséget. Amikor ezt szóvá tesszük, cinikus választ kapunk” – mondta Király József, ellenzéki képviselő. Megjegyezte, a rockfesztiválon  – ez nem az uniós pénzből ment ugyan – a fideszes képviselők a jelöltekkel együtt énekeltek.


Zombor Gábor burkoltan fenyegetett, és kampánnyá silányította Kadafalva napját

A keresztény értékekről nem esett szó a keresztény pikniken – a Soros, az SZDSZ, a gender, a balliberális, a buzi szavak gyakrabban elhangoztak

A kecskeméti ellenzék kiakadt a keresztény pikniken – mert az nem is az volt

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...