fbpx
8.9 C
Kecskemét
2023. március 22., szerda

FRISS HÍREK

Uniós pénzből fesztiváloznak a kampányban a kecskeméti fideszes képviselők

Félmilliárd forintot nyert Kecskemét 3 éven át tartó közösségépítő, helyi identitást erősítő rendezvényekre. A őszi önkormányzati választások előtt számos városrészi napot tartanak Kecskeméten, és fellépnek a jelenlegi fideszes képviselők is.

A projekt keretében olyan közösségfejlesztési folyamat kerül megvalósításra Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területének 15 célterületén, amelynek keretében 3 éven keresztül közösségépítő, helyi identitást növelő rendezvények valósulnak meg. A célterületek lakossága minden esetben eléri az 500 főt és nem haladja meg a 15 ezer főt” – ez a nyakatekert mondat a hi-kecskemet.hu oldalról származik, ahol azt magyarázzák el, mire is nyert 517 millió forintot a kecskeméti önkormányzat.

A programsorozat idén áprilisban indult, 2022-ig tart. Az önkormányzati tulajdonú hiros.hu beszámolói szerint tavasszal utcabáltegészség- és sportnapot, valamint mesterségek napját is tartottak Kecskeméten. Az utcabál megnyitót a fideszes alpolgármer és a várorész képviselője tartotta, a többi rendezvényen nem jelezték előre a politikusokat.

Ebből az uniós pénzből jutott a Keresztény Polgári Piknikre is. Az önkormányzati lapban lévő cikk nyitófotóján nem más, mint Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármester mosolyog, gyermekével. Az önkormányzati választási kampány augusztus 24-i kezdetéig több tucat rendezvény tartottak, és a kampányban sem álltak le – tűnt fel az országos ügyeket feltáró Átlátszónak is a kecskeméti kampánystratégia.

Hasonló cikkünk:  10. alkalommal kerül megrendezésre Kecskeméten a Magvas Nap

Széchenyiváros hetéről szóló tudósításban újra Szemereyné Pataki Klaudia lett a címlapkép, az önkormányzati lapban Salacz László fideszes országgyűlési képviselő szavait is idézték, ahogy a szintént párttag Engert Jakabné széchenyivárosi önkormányzati képviselő mondanivalója is teret kapott. Ráadásul információink szerint nem csak a régi, hanem az új fideszes jelöltek is felbukkannak az uniós rendezvényeken. A rendezvények nem érnek véget, hiszen 2022-ig tart a program.

Hasonló cikkünk:  Vannak, akiknek se ingatlanuk, se autójuk, eltérő életszínvonalon a kecskeméti képviselők

“Nagyon jó, ha az unió ad pénzt a civilségre a megjelenésre, de hogy ezt a regnáló kormánypárti városvezetés a polgármester és a jelöltek bemutatására használja, az felháborító. Számunkra az is kiderült, hogy a leköszönő képviselők mellett az új jelöltek is szerepelnek a színpadon, látszik, hogy a Szövetség a Hírös Városért – az ellenzék összefogása – nem kap ilyen lehetőséget. Amikor ezt szóvá tesszük, cinikus választ kapunk” – mondta Király József, ellenzéki képviselő. Megjegyezte, a rockfesztiválon  – ez nem az uniós pénzből ment ugyan – a fideszes képviselők a jelöltekkel együtt énekeltek.


Zombor Gábor burkoltan fenyegetett, és kampánnyá silányította Kadafalva napját

A keresztény értékekről nem esett szó a keresztény pikniken – a Soros, az SZDSZ, a gender, a balliberális, a buzi szavak gyakrabban elhangoztak

A kecskeméti ellenzék kiakadt a keresztény pikniken – mert az nem is az volt

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...