fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

A kecskeméti Fidesz szerint Orbán Viktor köpönyegforgató?

- Advertisement -

A kecskeméti Fidesz-KDNP összefogás azzal ekézi az ellenzéki pártokat, hogy összefogtak. Mennyire felháborító, hát nem? Úgy látszik, nem igen találnak fogást rajtuk. Folyton ezzel jönnek. Meg most azzal, hogy Lejer Zoltán hazudott a kecskemétieknek ( és így köpönyegforgató a Fidesz szerint ) mert korábban azt mondta, hogy sosem állnak össze ( Jobbik ) koalícióban három párttal: a Fidesszel, az MSZP-vel és a DK-val.

A Szövetség polgármesterjelöltje erről így nyilatkozott a Magyar Hangnak:

„– Ez így van, nem leszünk a koalíciós partnereik.

– De ebben a szövetségben mégis.

– Ez nem koalíció, ez koordináció. Maga a szövetség egy civil egyesület. Bárki a tagja lehet pártoktól függetlenül. És mondom, választási koordinációra szövetkeztünk.”

Ezt tehát tisztázta Lejer Zoltán. Most nézzük meg, miért nevetséges, hogy a Fidesz most ezzel jött elő. Ehhez idézzünk fel egy 1991-es interjúrészletet Orbán Viktortól.

„Az pedig, hogy a kisgazdákkal egy koalícióban legyünk, a legrosszabb álmainkban se kerüljön elő”

Nézzük, mit mondott már az 1998-as országgyűlési választáskor, a második forduló előtt pár nappal Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke arra a televíziós kérdésre, hogy lesz-e Fidesz-FKGP kolaíció.

Hasonló cikkünk:  Hogyan kell ikszelni? Használhatunk-e saját tollat? Rontás esetén kérhetünk másik szavazólapot?

NEM.

Ez volt a válasz.

Majd Torgyánék visszaléptettek egy csomó jelöltet. Ezzel biztosították a Fidesz győzelmét, amely a kijelentések ellenére koalícióra lépett az FKGP-vel és az MDF-fel. Vagyis azzal támadják most a kecskeméti Fidesz múltfelejtő írnokai az ellenzéket, amit ők már sokkal korábban elkövettek. Ha úgy tetszik, a Fidesz köpönyegforgató párt. És akkor még nem is arról van szó, hogy liberális pártból olyan párttá váltak, amely szitokszóként kezeli a liberálist.

Korábbi cikkünkben ezt írtuk:

Közben a Fidesz kecskeméti alakulata továbbra is csak azon tud pörögni, hogy az ellenzék összefogott. Mintha ez bűn vagy tilos lenne. Miközben egy olyan oldalkocsival járják azt a bizonyos félutat, amelyet korábban alaposan kigúnyoltak. De voltak ők az MDF és az FKGP koalíciós partnerei is. Sőt, így hármasban is irányították az országot.  Összefogásról igazán ők tudnak sokat. Rémlik, mintha egy időben az SZDSZ-szel lettek volna különösen jó viszonyban.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...