fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Lejer Zoltán: Nem csupán október 13-ra álltunk össze

Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje az MSZP országos elnökével és a párt helyi elnökével közösen megtartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az ellenzék nem egyetlen nap érdekében állt össze.

Ciklusban gondolkodunk, tehát végigvisszük az 5 évet. Már csak azért is, mert egyre inkább összecsiszoltak vagyunk. Mindannyian Kecskemétben gondolkodunk. Az országos pártpolitikát mindenki félre tudta tenni – mondta Lejer Zoltán.

Az ellenzéki polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy a helyi kis és közepes vállalkozásokkal közösen szeretnék irányítani a várost, mert rájuk óriási szükség van. Itt jegyezte meg, hogy a kormány 350 milliárd értékben kötött stratégiai megállapodást cégekkel, de ezeket titkosították.

Mi azon leszünk, hogy ezek nyilvánosak legyenek egyszer – egészítette ki mondandóját Lejer Zoltán.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke leszögezte: öröm számára, hogy sok településen az ellenzék megértette, hogy közös erővel lehet csak legyőzni az Orbán-kormányt.

Reméljük, sok települést tudunk felszabadítani. Ha ez sikerül, akkor 2022-ben az országnak is visszaadhatjuk a szabadságot és az önkormányzatiságot. Amely ma abból áll, hogy a beruházások utáni jutalékot el kell utalni Mészáros Lőrincnek. Szerintünk az igazán lényeges dolgok viszont a demokrácia, a jogállam, az emberi méltóság és a sajtószabadság – mondta az MSZP elnöke.

A pártelnök reagált a polgármester Fidesz kongresszuson elmondott szavaira is a Mercedes-gyárról ( Szemereyné Pataki Klaudia szerint az akkori balliberális kormánynak nem sok köze volt ahhoz, hogy a gyár Kecskemétre jöjjön ).

Hasonló cikkünk:  Hazai és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói találkoznak Kecskeméten

Az MSZP-SZDSZ alkotta kormány idejében, az illetékes szakbizottságban tárgyaltuk le, hogy Kecskemétre jöjjön a Mercedes-gyár – jelentette ki Tóth Bertalan.

Dobos József, az MSZP helyi elnöke, a Szövetség képviselőjelöltje úgy fogalmazott, hogy bőven van megoldásra váró feladat. Példaként említette, hogy Kecskemét levegője az egyik legszennyezettebb az országban. Valamint a közlekedést, amely azonnali beavatkozást kíván.

Hasonló cikkünk:  Lesz ötödik alpolgármester Szeberényi helyén

Reggel 7 és 8 óra között, délután háromnegyed 4 és 6 óra között beáll a város. Ez egy mezőváros, amelynek úthálózatát 60 ezer emberre alakították ki. Nem bírja el a forgalmat ma már, és ezzel mindenki küzd. Feltétlenül és haladéktalanul hozzá kell nyúlni ehhez a kérdéshez – jelentette ki Dobos József.

Végezetül elmondta még, hogy nem kell félni attól, hogy ha ellenzéki város lesz Kecskemét, akkor elapadnak a források. A jelölt emlékeztetett, hogy minden beruházás EU-s pénzből valósult meg eddig is. Felidézte Szeged példáját, amely ellenzéki bástyaként szépül és fejlődik.

Közben a Fidesz kecskeméti alakulata továbbra is csak azon tud pörögni, hogy az ellenzék összefogott. Mintha ez bűn vagy tilos lenne. Miközben egy olyan oldalkocsival járják azt a bizonyos félutat, amelyet korábban alaposan kigúnyoltak. De voltak ők az MDF és az FKGP koalíciós partnerei is. Sőt, így hármasban is irányították az országot.  Összefogásról igazán ők tudnak sokat. Rémlik, mintha egy időben az SZDSZ-szel lettek volna különösen jó viszonyban.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...