Miért van a székhelye az egyetem építését koordináló cégnek a fővárosi Döbrentei utca 2. alatt?

0
Google Maps, Baksa Roland/24.hu
Hirdetés

Tisztázzuk már az elején. Ez a cikk nem arról szól, hogy a kecskeméti egyetem építését koordináló cég nem Kecskeméten van. Bár szólhatna erről is akár.

Szóval a Kedo Zrt. ( Szemerey Szabolcs, a polgármester férje a vézérigazgató ) székhelye Budapesten a Döbrentei utca 2. szám alatt van. Kecskeméten csupán a cég telephelyei vannak. Első hallásra, olvasásra semmi különös nincs ebben, azon kívül, amit az elején már tisztáztunk. De ha jobban megnézzük ezt az irodaházat, akkor már fény derül egy érdekességre, amelyet a 24.hu szúrt ki.

Az épületben több cég is működött már, amikor megjelentek a jegybanki alapítványok, és le is csaptak az ingatlanra. Az egyik alapítvány megvette az épületet, amelynek falára ekkor kitették a Döbrentei utca 2. táblát. Az alapítványok által gründolt Kedo Zrt. is itt kapott székhelyet. Előtte, és már jó ideje, Ybl Miklós tér 8. volt a címe az irodaháznak.

Hirdetés
A jegybank elnökének számfóbiája van?

Bár a jegybank tagadja, minden bizonnyal Matolcsy György MNB elnök számfóbiája áll amögött, hogy meg kellett változtatni a házszámot. Hiszen már korábban is tudott volt, hogy:

  • az MNB-ben ajánlatos elkerülni a 8 oldalas jegybanki felkészítő anyagokat.
  • az MNB központi címe: Budapest, Szabadság tér 8-9. De a falról levették a 8-as számot.
  • az MNB parkolójában nincs 8-as és 13-as szám. Majd a sajtóvisszhang után úgy fújták fel, hogy MNB 08, amelyben a 8-as inkább egy állított végtelen jel.

Ebbe a sorozatba pedig jól illik, hogy az Ybl Miklós tér 8.-ból Döbrentei utca 2. lett. Amely utca szintén itt található, csak a sarki irodaépület másik oldalán. Mivel a mellette lévő épület volt korábban is és a csere-bere után is a 2-es számú, így a levélküldeményeknél nem kis bonyodalmat és kavarodást okozott, hogy kettő darab 2-es számú épület is lett hirtelenjében.

No, ezért van a Kedo Zrt. székhelye a Döbrentei utca 2. alatt.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft