fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Zűrös múltú embereit emelheti pozíciókba a Fidesz

- Advertisement -

Holnap, vagyis csütörtökön lesz az újonnan felálló közgyűlés alakuló ülése, ahol eldőlnek a különböző pozíciók is. Így a bizottságok elnökeiről döntenek, megszavazzák az alpolgármestereket, és kiválasztják a tanácsnokokat. A kiszivárgott információk szerint a Fidesz több olyan emberét is pozícióhoz juttathatja, akiknek a múltjukon csorba esett. Nézzük tehát.

Falu György beszél a slow food piac megnyitóján

Alpolgármester lehet például Falu György, alias Buga Jakab. Róla még korábban megírtuk, hogy a munkája segítésére létrehozott Facebook csoportot, a Katonatelepi Közügyeket, a szabályzat ellenére álnéven figyelte meg. Ha szeretett volna valamit közölni, arra valamelyik adminisztrátort kérte meg. A Kecsupnak azzal magyarázta, hogy nem volt személyes profilja, csak egy kamu, mert nem akarta, hogy barátjai, ismerősei megtalálják és lájkolásra buzdítsák.

Engert Jakabné / kecskemet.hu

Alpolgármester lehet Engert Jakabné is, akit a választás előtt félreállítottak, helyette a polgármester egyik barátnője indulhatott korábbi körzetében. Végül listáról bejutott a testületbe, és úgy néz ki, alpolgármester lehet belőle. Így kell felfelé esni.

A háttérben Gaál József figyeli a piac igazgatóját

Szintén alpolgármester lehet, maradhat Gaál József, aki a piacért is felelős ( felelőtlen?) alpolgármesterként elkövette azt a hibát, hogy egy nála panaszkodó piaci alkalmazott személyes adatait a törvény tiltásának ellenére kiadta a piac igazgatójának, aki így megbosszulhatta egy kirúgással a panaszkodást. Az alpolgármester hibája 1 millió forintjába került a városnak, a kirúgott dolgozó pedig 8 millió forint hallgatási pénzt kapott a meghurcoltatás miatt, tehát minimum 9 millió forint veszteség érte az ügy miatt a várost.

Sipos László

Tanácsnok lehet Sipos László. A hírek szerint a közbiztonságért felelhet majd. Nem is találhatnának neki jobb feladatot. Ő volt az, aki még régebben, alpolgármesterként egy zártkörú kórházi rendezvényen megjelent egy barátjával, és felszólítás ellenére sem távoztak. Sőt vitába kerültek, Sipos egy férfi nyakát elkapta, majd az ápolók a földre vitték. Garázdaság miatt elítélték, amely miatt lemondani kényszerült. Sipos László kapcsán két éve azt írta a Magyar Narancs, hogy „Családi céget tömköd százmilliókkal Kecskemét”. Utalva arra, hogy családjának építőipari cége sorra kapja a megbízásokat vagy a várostól, vagy önkormányzati cégektől. Úgy tudjuk, a Fideszben többen is pezsgőt bontottak volna, ha most nem nyeri meg a körzetét. Amely nem is sokon múlott. Ilyen gyenge arányban nem nyert még, mint most.

Hasonló cikkünk:  Betegség miatt új jelöltje lett a Szövetségnek Hetényegyházán

Lévai Jánosné

Felvetődött az is, hogy Lévai Jánosné is pozíciót kaphat. Hol egyházügyekért felelős tanácsnokként, hol a szociális bizottság elnökeként említik a nevét. Róla azt írtuk meg korábban az Átlátszóra hivatkozva, hogy Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének felkérésére 190 ezer forintért olyan dolgozatot írt, amelynek 35 oldalából 1-2 oldal lehet a saját tartalom. A többi forrásmegjelölés nélkül került az anyagba, tehát lopás volt. Ő az a képviselő, aki a város honlapján a bemutatkozásában azt írta, hogy “A FIDESZ tagjaként a keresztény értékrendet „zsinormértéknek” tartom.” Ugyanakkor szervezője volt annak az eseménynek, amelyen az a Bayer Zsolt volt a vendég, aki derék liberális, genderben hívő marhának nevezte a mostani pápát. Nyilván a keresztényi szabadság oltárán. Amennyiben valóban olyan pozíciója lesz, amelyben a kereszténységért kell tevékenykednie, bizonyára egyik első feladata az lesz, hogy elítéli a kormányt és Orbán Viktort, amiért a török elnököt támogatták a keresztény kurdok elleni hadjáratban. És minden bizonnyal azért is szót emel, hogy egy olyan török magániskola nyílhat Budapesten, amely több szálon kötődik terrorszervezetekhez, és az iszlámot éltetik a tanórákon. Ezt már csak azért is minden bizonnyal megteszi, talán akkor is, ha nem jut szerephez, mert Bayer Zsoltot anno azért hívták a városba, hogy az a migrációval riogassa a nagyérdeműt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...