fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Rossz közvilágítás: a KecsUP már gyűjti és továbbította az eddigi bejelentéseket

Kedd este újabb gyalogost ütöttek el egy zebrán, ezúttal a Szolnoki úton a lámpabolt előtt. Ahogy beszámoltunk róla, legalább egy hete nem volt közvilágítás ezen a szakaszon. A baleset előtt nem sokkal írta valaki egy kommentben az egyik Facebook csoportban, hogy veszélyes ez a szakasz a sötétség miatt. A baj rá pár órával megtörtént.

Cikkünkre újra fellángoltak azok a vélemények, amelyek szerint a városban sok helyen borzalmas a világítás.

És, bár örvendetes, hogy megcsinálták itt gyorsan a közvilágítást, kár, hogy csak a baleset után lett ez hirtelen fontos.

A mai közgyűlésen Pászti András képviselő bejelentette, hogy a baleset napján ő is szólt az illetékeseknek, hogy baj van a világítással. Szerencsésebb lett volna, ha egy héttel ezt megelőzően intézkedett volna.

Szóval tegnap már égtek itt újra a lámpák. Azonban a város több pontján továbbra is botorkálnak az emberek. Falu György alpolgármester büszkén jelentette be a testületi ülésen, hogy a hiros.hu összegyűjti a lakossági bejelentéseket. Azonban saját cikkükben azt írják, hogy néhány napon belül hozzák létre ezt a felületet (ráadásul a polgármester javaslatára, ami reméljük nem azt jelenti, hogy a polgármester máskor is ötleteket ad a szerkesztőségnek).

A KecsUP azonban már tegnap óta gyűjti az észrevételeket, amelyekből egy adagot ( arcok és nevek nélkül ) elküldtünk már levélben a hivatalnak. Reméljük, ezzel gyorsabban tudnak reagálni a szerelők. Ezekről érkezett eddig bejelentés cikkünk után:

 • Műkertváros utcái (Bakule Márton utca, Liget utca, Borostyán utca)
 • Tescotól a városba vezető szakasz, Bihar utca
 • A Szőlőfürt Fogadótól kifelé, Szolnoki hegy felé is nagy a sötétség, alig van világítás
 • A reptéri körforgalmaknál…mikor világított utoljára… kb egy éve?
 • Kurucz krt. az aluljárós turbó körforgalom után és a Rákóczi utca kereszteződése közötti szakasz hullasötét. A víztorony buszmegállóba alig jutok el fél 5 után
 • Csongrádi u. eleje teljes a sötétség már kb 1 éve , pedig már jelezve is lett
 • Dózsa György út, Botond utca kereszteződés. Ott, ahol több száz ÉZI-s gyerek kel át
 • Dongó utca, egy sem világít! Mert nincs ami világítson. Kb. 8-9 éve
 • A teljes Kerkápoly utca
 • Lukács György utca 8. előtt és Nyíri út Március 15. találkozása előtt
 • Árpád krt. páros oldal mögött, ami a Burga utca hátsó része is; közel az Iparkamarához.
 • Kmét korhàz mentőbejàró, vilàgitàs az van de nagyon gyenge.
 • Metro áruháznál felüljárótól. Kifelé a 441 út jobb oldala
 • Bem utca végénél sem ég, így nem sok mindent lehet látni a turbó körforgalomnál a zebrán
 • Széchenyi város Március 15. utca
Hasonló cikkünk:  Veszélyes üzem-e a kecskeméti akkumulátorbeszerelő-üzem?
Hasonló cikkünk:  Magyar Mozgókép Díjra jelöltek egy kecskeméti kisfilmet

Mi magunk pedig a Dobó körúti körforgalomtól az Auchan körforgalomig 48 darab olyan lámpát számoltunk meg, amelyik nem világított szerda este. Több zebra felett sem égett a lámpa.

A polgármester nyilván érezte, hogy a korábbi indulatok újra elszabadulhatnak, hiszen hamar sötétedik, és ha esik az eső, akkor valóban rendkívül rosszak a látási viszonyok a város több pontján. Ezért ma bevitt egy napirendi pontot a közgyűlés elé, amelyben az áll, hogy a szolgáltató akkor tud egy hibáról, ha azt bejelenti valaki. Az anyag szerint elfogadhatatlan ez a zebrák környékén. Ezért most a közgyűlés azt kérte a szolgáltatótól, hogy szenzoros jelzőrendszert építsen ki, amely azonnal a tudtára adja a hibákat. Elmondta a közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia, hogy a Szolnoki úton, annak felújítása és az aluljáró csomópont kialakítása miatt voltak hibák.

Király József szerint a lakossággal összefogva jó lenne egy jelzőrendszert kialakítani, amely akár havazáskor, akár a közvilágítás elromlásakor hatékonyan jelezhetné a hibákat, bajokat. Dobos József elmondta, hogy szóltak korábban a lakosok, ha baj van, de a szolgáltató régebben nem kapkodta el a javítást, ezért az emberek belefáradtak. Azt reméli a képviselő, hogy az új céggel jobb lesz a viszony, és amúgy örömét fejezte ki, hogy szó van erről a közgyűlésben.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...