fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Úgy tűnik, az új szolgáltató már hozza az ideiglenes buszokat Kecskemétre

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy mozgás van az új busztelephelynél, és eddig nem látott buszok érkeztek oda. Fényképeket is küldött, amelyek alapján kimentünk a helyszínre. Valóban, olyan buszokat fotóztunk, amelyeket eddig nem láttunk a városban. A festés is más, mint amit megszoktunk.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy januártól májusig egyelőre ideiglenes buszokkal (és a város 25 darab Mercedes buszával) oldja meg az Inter Tan-Ker zrt. a tömegközlekedést. Mújustól viszont hozza az addig legyártot új dízel buszokat.

Érdekesség, hogy olyan rendszám, amelyet mi rendszámnak ismerünk, nincs rajtuk. Csak a tartó helye látszódik. Van azonban egy matrica minden buszon, ami akár azt jelezheti, hogy melyik rendszám tartozik a buszhoz. Ha így van, akkor ezek a buszok nem Magyarországon jártak eddig.

Az egyik busz rendszámtábla tartóján Hollandiára utaló weboldal címet láttunk. Amikor rákerestünk a MAN Lion’s City buszaira (ez is látszódik kinagyítva), akkor pont olyan rendszámokat láttunk az ott közlekedő buszokon, mint amilyen szám és betű kombinációk ezeken vannak. Valamint a járat száma ugyanúgy a busz bal elején olvasható Hollandiában, mint ahogy ezeken a buszokon is.

Hasonló cikkünk:  Parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatokhoz lecserélik a régi gépparkot 
Hasonló cikkünk:  Kihívások a kecskeméti vármegyei kórházban - milliárdos adósság, várólisták, orvoshiány

FRISS:

Holland újságcikkek szerint 2025-ben az országban az új buszok már mind kibocsátásmentes buszok lesznek. Tehát vagy zöld fűtőanyaggal üzemelnek, vagy napelemmel és szélmalmokban előállított elektromos árammal működnek majd. Ha van a kettő között összefüggés, akkor nem kizárt, hogy ott igyekeznek megszabadulni azoktól a buszoktól, amelyek egy ideig Kecskeméten közlekedni fognak. Már amennyiben valóban az új szolgáltató hozta ezt a néhány darabot ide ezzel a céllal.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...