fbpx
9.2 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

IC-ügy: Elviszi a MÁV-nak a tiltakozó aláírásokat a Szövetség, és hívják a polgármestereket is

- Advertisement -

December 10-én, kedden, a kecskeméti ellenzéki képviselők (Szövetség frakció) a többi érintett település csatlakozó képviselőivel vonatra ülnek, és személyesen viszik el a MÁV-nak a tiltakozó aláírásokat, és azokat a véleményeket, amelyeket a meg nem álló IC vonatok miatt írtak kommentekben az utasok. Kérik a polgármestereket, így Szemereyné Pataki Klaudiát is, hogy csatlakozzanak a menethez. Ezt nyílt levélben írták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Facebook oldalán, alább olvashatja.

„Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!

A MÁV-START Zrt. 2019.december 15-től módosítja a vasúti menetrendet. Ez az új menetrend jelentősen csorbítja a 140 számú, Szeged-Kecskemét-Budapest útvonalon közlekedők utazási lehetőségét. Naponta 2×2 InterCity járat nem állna meg a közbeeső megállókon, csak Szeged – Budapest és Budapest – Szeged útvonalon közlekedne, megállás nélkül. Információink szerint az új menetrendet nem vonják vissza, hanem kísérleti jelleggel a jövő év közepéig utas számlálást tartanak. Ez teljességgel elfogadhatatlan és érthetetlen számunkra.

Hasonló cikkünk:  Az ENSZ főbiztosa figyelmeztetést adott ki a magyarországi választásokkal kapcsolatban

Tiltakozván, az érintett települések nevében, a kecskeméti Szövetség a Hírös Városért Egyesület egy online petíciót indított el (https://bit.ly/38bUtyD). Jelen pillanatban közel 3500-an írták alá. Ez azt mutatja, hogy tennünk kell valamit az ügy érdekében.
2019. december 10-én kedden, a hátrányosan érintett települések képviselőivel vonatra szállunk és elvisszük Budapestre, a MÁV-START Zrt.-hez a tiltakozó aláírásokat, valamint a felháborodott utazóközönség üzeneteit. A járat 11:45-kor indul Szegedről.

Szeretnénk, ha ezen a megmozduláson Ön vagy akadályoztatása esetén valamelyik helyettese részt venne, ezzel is nyomatékosítva az ügy fontosságát.
Kérjük, hogy az esemény pontos szervezése miatt, 2019. december 9-én 13 óráig szíveskedjen jelezni részvételi szándékát.

Vegyük figyelembe lakosaink kérését, és ne hagyjuk szó nélkül a tervezett rombolást!

Kecskemét, 2019. december 6.

Tisztelettel:
Szövetség a Hírös Városért Egyesület”

Korábbi cikkünket is olvassa el!

Szövetség: Álljon vissza a régi, megszokott vasúti menetrend

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...