fbpx

FRISS HÍREK

Ellenzék: a polgármester békéről beszélt, de az ellenkezője látszódik

- Advertisement -

Meglehetősen paprikás hangulatban kezdődött a közgyűlés mai ülése. Király József, a Szövetség frakcióvezető-helyettese alaposan belecsapott a lecsóba.

A képviselő arra a jegyző által aláírt levélről beszélt, amelyről mi is írtunk. Majd később arról is cikkeztünk, hogy a közgyűlési munkát meghatározó szervezeti és működési szabályzat egyik pontjával ellentétesnek tűnik az a kérés, ami ebben van. A levélben a jegyző a polgármester javaslatára azt kérte a képviselőktől, hogy egyetlen kijelölt köztisztviselőhöz forduljanak, ha képviselői munkájuk végzése közben kérdeznének, érdeklődnének, vagy körzetükkel kapcsolatban intézkednének. Már akkor is felháborodtak az ellenzéki képvislők, amikor megkapták a levelet (kérdeztük a Fidesz-KDNP frakciót is, de nem kaptunk választ). Akkor képviselői mozgásterük szűkítéséről beszéltek.

A napirend előtti felszólalásban még azt is elmondta az ellenzéki politikus, hogy aki kitalálta azt, ami a levélben van, az vagy nem tudja, hogyan végzi a képviselő a munkáját, vagy arroganciájában, pártelvakultságában nem tudja, hogy mit csinál. Esetleg tudja, de úgy véli, ő a korlátlan főnöke mind az apparátusnak, mind a képviselőknek.

Az ellenzékiek szerint a képviselők úgy tudják végezni a munkájukat, ha ahhoz minden információt megkapnak. Ez harminc évig így volt, bárki is volt a polgármester.

Hasonló cikkünk:  Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

Király József úgy fejezte be, hogy a polgármester az új közgyűlés alakuló ülésén békéről és közös munkáról beszélt, miközben most az ellenkezője zajlik. A Szövetség frakció leszögezte: amennyiben ez a levél, ez az intézkedés érvényben marad, akkor megszűnik a bizalom és vele együtt a béke is.

Béke vagy békétlenkedés; együttműködés vagy széthúzás. Önön múlik! A város jövője a tét – zárta beszédét Király József a Szövetség frakció nevében.

A polgármester szerint az ellenzék kiforgatja a jegyző levelének tartalmát

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

A polgármester a válaszában előbb a testről és a lélekről olvasott fel egy idézetet, majd azt mondta, hogy az ellenzék kiforgatja az intézkedés lényegét. Ráadásul akkor, amikor a városháza minden segítséget megad, és még az ellenzéki lakossági fórumokon is ott vannak a városháza dolgozói. Szemereyné Pataki Klaudia szerint hiba csúcszott a rendszerbe. Mint mondta, ő nem változott, ugyanazt az értékrendet képviseli, mint korábban. Úgy véli, ha valaki tud együttműködni, az rendben van, de ha nem képes erre, akkor talán nem biztos, hogy csak a polgármesterben van a hiba.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...