fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Szabályzat ellenes a képviselőknek írt jegyzői (polgármesteri) kérés?

- Advertisement -

Nem állítjuk, hogy így van, ezért is kérdezzük. Csupán két tényt szeretnénk ezzel kapcsolatban megemlíteni. Itt van ugye az a levél, amelyet a polgármesterre hivatkozva írt a képviselőknek a jegyző. Ebben arra kéri őket, hogy a hatékonyabb ügyintézés érdekében egyetlen köztisztviselőhöz forduljanak bármilyen képviselői ügyükkel, a kijelöt személy pedig majd intézi tovább.

Csakhogy a jelenleg érvényes szervezeti és működési szabályzat, amely lényegében a közgyűlés „alaptörvénye”, ezt tartalmazza:

„A képviselőt a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az aljegyző és a
Polgármesteri Hivatal köztisztviselője köteles soron kívül fogadni.”

Tehát nem csupán fogadni kötelesek a felsoroltak a képviselőt, de azt soron kívül kell tenniük. Ez a hivatalban a fenti sorok alapján 9 ember (1 polgármester, 5 alpolgármester, 1 jegyző, 2 aljegyző) és az összes köztisztviselő.

Hasonló cikkünk:  Ezt kell tenni, ha problémák lépnek fel a szervóhatás kapcsán

Ehhez képest a képviselőknek írt levélben az áll, hogy dr. Bodóczky Juditot, a hatósági iroda vezetőjét keressék, ha képviselői munkájukat végzik.

Az ellenzék szerint a levél tartalma nem más, mint az ő mozgásterük szűkítése. Szőkéné Kopping Rita (Szövetség) kommentje alapján egy bizottsági elnököt máris elutasítottak az egyik osztályon a levélre utalva, amikor érdeklődni akart. a A képviselő szerint az osztályokon dolgozókat megfélemlítették.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...