fbpx

FRISS HÍREK

Négy hétre hosszabbították a Mercedes-gyár leállását

- Advertisement -

A korábban meghozott döntést, amely szerint a kecskeméti Mercedes-gyár két hétre leáll a koronavírus-járvány miatt, most megváltoztatták. Négy hétre hosszabbították a leállást, április 22-ig, mérlegelve az aktuális helyzetet. Erről levélben értesítették a munkatársakat. Ezt sikerült megszereznünk. A tájékoztatás szerint a négy hét most érvényes, ez változhat még. 

Mi lesz a fizetésekkel?

A fizetésekről és az elmaradt munkaórákról azt írták, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, és megvizsgálják a lehetőségeket. A levél alapján a dolgozókat meg akarják tartani, és a krízis hatásait a legenyhébb szinten akarják tartani a munkatársak számára.

 

Frissítés! 16:19-kor megkaptuk a Mercedes gyár válaszát, amit az alábbiakban módosítás nélkül közlünk.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nyilatkozata:

„Az egyre súlyosbodó COVID-19 koronavírus világjárvány miatt a Daimler 2020. március 17-én, múlt kedden döntött úgy, hogy a tervek szerint két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. Ezen döntés alapján a kecskeméti Mercedes-Benz gyár március 20-án péntektől megszakította a munkát a telephelyen.

A munkamegszakítás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a mai döntésnek megfelelően tovább, 2020. április 21-ig bezárólag tart majd. Az elengedhetetlenül szükséges területek működését (mint például az ún. veszélyhelyzeti munkavégzés) továbbra is biztosítjuk, ezeken a részlegeken a munkatársak létszámát minimálisra csökkentettük, megfelelő védelmükről a vállalat továbbra is gondoskodik.

Hasonló cikkünk:  Hirtelen "sivatag" közepén találta magát a béka

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja továbbra is az, hogy munkavállalói munkahelyét és bérét hosszútávon biztosítani tudja. Vállalatunk jelenleg a szakszervezetekkel egyeztet a leginkább megnyugtató megoldás közös kialakítása érdekében.

Vállalatunk a munkamegszakítás folytatásáról szóló döntés során a nemzetközi, országos és helyi hivatalok és hatóságok ajánlásai szerint jár el. A most meghozott intézkedések esetleges meghosszabbítása a helyzet további alakulásától függ.

Mindezekkel az intézkedésekkel a kecskeméti gyár megteszi a szükséges lépéseket munkatársai védelme érdekében, hogy megelőzze a fertőzéseket és visszaszorítsa a járvány továbbterjedését.

A vállalatvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális helyzetet és szükség esetén további intézkedéseket hoz. Amennyiben pedig a helyzet azt lehetővé teszi, 2020. április 22-én újraindul a termelés a kecskeméti telephelyen.

A Mercedes-Benz Kecskeméti gyára jelenleg több mint 4.400 munkavállalót foglalkoztat.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...