fbpx

FRISS HÍREK

Szép napot, anyukák és apukák! Hogy lesz majd nálatok az otthoni tanulás?

- Advertisement -

Egy elsős kisfiú édesapjaként (és egy ovis ötéves kislányé) én is közétek tartozom. Vagyis innentől kezdve engem is vár a digitális oktatás, bármit is jelentsen az. Szerencsések vagyunk abból a tekintetből, hogy újságíró vagyok, van bőven elég számítógép, tablet és telefon a családnak. Be vagyunk biztosítva, hogy ha mindenkinek kell éppen valamelyik, akkor én még tudjak azért dolgozni a szabadon maradókon. És internetünk is van, jó erős. Pluszban nem csupán feleségem pedagógus, de eredendően én is tanítóként végeztem. Később csábított el a sajtó. Szóval eszközökkel el vagyunk látva, az oktatáshoz is van közünk. Már csak azt nem tudjuk, hogyan fogunk tanulni.

Rajtunk nem múlik, kezdhetjük!

Gondolom egy-két nap, és a pedagógusok megkapják a fejtágítást. Feleségem is éppen most ott van az egyik irodában és figyel. Talán a szoftvereket is letölthetik, és ha nekik is mind vannak eszközeik és stabil internetük, akkor megkezdhetik influenszer életüket. Ki tudja, még néhány jófej pedagógus internetes sztár lesz. A gyerekek nálunk már bármelyik ujjukkal tudják irányítani az okoseszközöket, talán még becsukott szemmel is. Úgy érezzük, rajtunk nem fog múlni. Már csak azon izgulok, nehogy a Roblox jobban csábítsa a fiamat, mint az aktuális nagybetű. Ezért úgy saccolom, hogy majd mellette kell lennem. Még nem tudjuk, hogy feleségemet hogyan érinti az iskolán kívüli tanítás. Ha esetleg be kell járnia, akkor rajtam a sor itthon. Pluszban mi úgy döntöttünk, hogy az óvodás is marad itthon, ha már ezt hozta az élet. Még jó, hogy a KecsUP-ot itthonról is lehet írni, szervezni. A kijárást amúgy is jobb most csökkenteni, tehát lesz idő a gyerekre. Könnyű nem lesz, az biztos.

Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

És ti? Készen álltok? Mutassátok meg!

Osszátok meg véleményeteket, beszámolóitokat velünk és az olvasókkal! Küldjetek levelet a szerkesztoseg@kecsup.hu email címre! Ide jöhetnek fotók is. Gyerekszobáról, a tanulásról, esetleg a tanulósarokról. Ki ahogyan megoldja. Szívesen veszünk rövid telefonos videókat is egy-egy ilyen digitális óráról.

Különleges napok ezek, mutassuk meg azoknak, akik nem élik át, mert nincs iskolás gyermek a családban. Őrizzük meg a felvételeket későbbre, hogy évtizedek múltán is láthassák, mi történt 2020. márciusában a világban és hazánkban. Történelmi pillanatokat élünk át. Próbáljuk meg kihozni ezekből a pozitív, előremutató, különös eseményeket!

Hajrá! Szurkolok magunknak.

Gunity Gábor főszerkesztő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...