fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Logikát kerestek az ATV-n a kecskeméti hétvégi éjszakai kijárási tilalomban – nem találtak

Az ATV Civil a pályán szombati adásának második félidejében arról esett szó, hogy a polgármesterek a hétvégére ismét megkapták a lehetőséget, hogy szigorúbb rendelkezéseket hozzanak az országos kijárási korlátozásnál. A beszélgetés ezen részét azzal vezették fel, hogy több helyen meg is tiltották a polgármersterek, hogy a turisták odautazzanak, és ezzel növeljék a fertőzés veszélyét. De ekkor Fiala János műsorvezető azt mondta, hogy felejtsük el ezeket a helyeket, ahova nagy számba elmennek “fegyelmezetlen emberek”, mert unják a négy fal közötti életet. Menjünk el Kecskemétre! -szólított fel, és tért rá az itteni megoldásra.

És itt felidézte, hogy Kecskemét polgármestere nem turistáknak, hanem saját településének lakóinak tiltotta meg, hogy hétvégén éjjel közterületen tartózkodjanak (csak néhány eset volt kivétel). Majd idézett a polgármesteri rendeletből. Bár csupán éjféltől reggel hatig tartó időszakról beszéltek a műsorban, megjegyezzük, hogy ez csak péntekről szombatra virradóan volt így. Ugyanis szombaton már este tíz órától volt érvényben a vasárnap reggel hatig tartó tilalom.

Fiala János próbált logikát keresni ebben a kizárólag hétvégén hozható szigorításban, és azt tudakolta a vendégektől, hogy pl. Kecskeméten is mi értelme van kettészelni az élet menetét. Hétköznapokra és hétvégére. Mert ha a kormányzati tájékoztatás szerint a polgármesterek tudják, mit kell tenniük, akkor ezt miért csak hétvégén tehetik.

Hasonló cikkünk:  Bodrozsán: A járvány kellős közepén kezdett trollhálózatot építeni a helyi Fidelitas
Hasonló cikkünk:  Az egész országban gyűjti az aláírásokat a Fidesz Gyurcsány és Karácsony ellen

“Ha pedig ez úgy hülyeség ahogy van, akkor ez mire jó?” – feszegette a témát a műsorvezető.

Zsolt Péter szociológus, aki lakott Kecskeméten, azt mondta, hogy éjfél és reggel hat között amúgy is kihalt a város. Erre a következő mini párbeszéd alakult ki.

Fiala János: “Tulajdonképpen csak azt törvényesítette (a polgármester- a szerk.), ami egyébként is van.

Zsolt Péter: “Ez az igazi politika”

Erről már írtunk mi is. Bár más eset volt, de azt is egy polgármesteri közlemény alapján tettük. A kis hercegből a főhős és a király beszélgetését elevenítettük fel néhány napja. Amikor a király megparancsolja a napnak, hogy este menjen le.

Az ATV műsorának kecskeméti vonatkozású részét (és a hétvégi polgármesteri szigorításokat is taglalót) itt nézheti meg 21:32-től 31:48-ig.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...