fbpx

FRISS HÍREK

Újraindult a debreceni buszgyártás, készülnek a kecskeméti buszok

- Advertisement -

Ismét gyártják a buszokat Debrecenben. Abban az üzemben, ahol a Kecskemétnek szánt buszok is készülnek. Amelyeknek május 1-jén üzembe kell állniuk a szerződés szerint. A bejelentésen ott volt Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter; Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója; Dr. Papp László, Debrecen polgármestere; és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; illetve Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Két hét átmeneti leállás után április 9-én indult újra a termelés az autóbuszok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Inter Traction Electrics Kft. debreceni üzemében – közölte a cég. Korábban megírtuk, hogy a koronavírus miatti óvintézkedések következtében leállították a termelést. Akkor azt válaszolták a KecsUP-nak, hogy mindent megtesznek azért, hogy időben itt legyenek a város új buszai. Március 23-án állt le a gyártás, most pedig tehát ismét dolgoznak. Sőt, már kigördült az első ezüst színű Reform 500 LE is a gyártósorról, amely a kecskeméti közösségi közlekedésben szolgálhat hamarosan.

„Munkavállalóink és családtagjaik egészsége kiemelt fontosságú számunkra, így szeretném hangsúlyozni, hogy a fertőzésveszélyt továbbra is komolyan vesszük, ezért csak és kizárólag a megfelelő óvintézkedések mellett indítottuk újra a termelési tevékenységet, amely megkezdése előtt számos intézkedést vezettünk be a kollektív és az egyéni védelem érdekében. Mindezek mellett fontos lépésnek tartjuk a gyártási folyamatok újraindítását, amellyel hozzájárulhatunk a debreceni régió és a magyar gazdaság stabilitásához, valamint a munkahelyek megőrzéséhez.” –nyilatkozta Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hasonló cikkünk:  Az ENSZ főbiztosa figyelmeztetést adott ki a magyarországi választásokkal kapcsolatban

Egy hónapja egy közlekedési portál azt írta, hogy tudomása szerint alig öt darab készült el a saját gyártású 20 darab buszból Debrecenben, és egy sem érkezett még meg a 25 darab Törökországban készülőből. Akkor a következőt válaszolta levelünkre a debreceni cég:

„Téves, megtévesztő, rossz hírnevet keltő és kattintás vadász az állítás, hogy az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft. nem készül el a Kecskemétre tervezett gépjárművekkel a megadott határidőre, ugyanis az előre meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlik a gyártás Debrecenben…A gyártási folyamat során nem egyesével készülnek a gépjárművek – mint egy kisipari műhelyben – hanem az egyes munkaállomásokon bizonyos készültségi fokot érnek el a produktumok. Ennek megfelelően a gyártási folyamat végén, szinte egy időben válnak teljesen kész állapotúvá az autóbuszok. A szerződés szerinti ütemben kell megjelennie az új autóbuszoknak a kecskeméti közösségi közlekedésben és ennek eleget is fog tenni az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...