fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Megszűnt a cég, amelyik nyert az önkormányzatnál egy munkásszállós pályázaton

- Advertisement -

Tavaly áprilisban számoltunk be arról, miután az önkormányzati munkásszállóról már írtunk, hogy épül egy magán munkásszálló is a Homokbánya területén. Ez az egyetemi kollégium mellett valósulhat meg, miután az önkormányzat, 2018. októberében kiírt pályázatát elnyerte a Work N’ Stay Kft. Így ez a cég vehette meg a területet, és vállalnia kellett, hogy a felhúzott épületben 10 évig munkásszállót működtet. Megírtuk azt is korábban, hogy ez a cég azután alakult, miután az önkormányzat kiírta a pályázatot.

Akkor ezt írtuk:

A dózerolást már elvégezték, és a terveket is beadták már, most a várakozás időszaka van – nyilatkozta a KecsUPnak Zsuffa Gábor cégtulajdonos. Az építkezés még ebben az évben elkezdődhet, jövőre már üzemelni szeretnének. (idézet a 2019. 04. 16-i cikkünkből)

A pályázatot megnyerte, de mára megszűnt a cég

Vagyis, már idén üzemeltetni szerették volna a 400 fős munkásszállót az egyetemi kollégium és a Smaragd lakópark szomszédságában, de semmi jele nincs ott az építkezésnek. Illetve az ott lévő építőanyagok minden bizonnyal a szemközti lakóparkhoz tartoznak. Ezért, mintha megéreztük volna, ránéztünk az Opten céges adatbázisban a nyertes Work N’ Stay Kft.-re, és akkor láttuk, hogy a cég idén április elsejével megszűnt.

Opten cégadatbázis

Az Opten adatai között még az is olvasható, hogy a cégnek a Qualitas Hungary Kft. a jogutódja, miután ebbe a társaságba beolvadt a kecskeméti pályázaton nyertes cég. A Qualitast 2004.06.18-án jegyezték be, és innentől egészen 2019. december 3-ig Kiss-Orosz László szerepel a cégjegyzésre jogosultak között. Az utóbbi dátumkor megjelent a cégben az a Hajdú Ákos ügyvezetőként, aki a Work N’ Stay Kft. ügyvezetője is volt. És ugyanekkor jelent meg a jogutódnál Zsuffa Gábor Attila és Wolf Eszter is, akikről a Work N’ Stay kapcsán már írtunk korábban. És 2019. december 3. az a dátum is, amikor már a Qualitas Hungary Kft. fióktelepének megadta azt a homokbányai területet, amelyet tehát korábban a Work N’ Stay Kft. az önkormányzati pályázaton nyertes cégként vásárolhatott meg. És ez az a dátum, mikor a Qualitas elektronikus címe arra a címre változott, amely a Work N’ Stay email címe volt korábban. A Qualitas székhelye is ekkor változott meg, a Work N’ Stay Kft. korábbi székhelyére.

Hasonló cikkünk:  Átlátható a kecskeméti önkormányzat? Működik partnerség az önkormányzat, a képviselő és a választó között?

Ezt a területet vehették meg munkásszállónak

Nem tetszett nekik a korábbi cikkünk

Szóval, miután észrevettük a változásokat, megkerestük Zsuffa Gábort, korábbi interjúalanyunkat, hogy mi lesz most a tervezett munkásszállóval. Némileg kalandos út után kaptunk egy rövid választ tőle. Első levelében azt írta, hogy

„Nagyon szívesen adunk tájékoztatást barmiről, amennyiben a KecsUP megtisztel bennünket azzal, hogy nem közöl le mindenféle alapot nélkülöző találgatásokat tartalmazó cikkeket rólunk.”

Miután megírtuk neki, hogy éppen azért kérdezünk, mert nem találgatni akarunk, kiderült, hogy arra a korábbi cikkünkre gondolt, amelyben írtunk a cégben felbukkanó nevekről, és némelyikük más cégéről. Később azt is írta egy másik levélben, hogy

„bízunk benne, hogy a jövőben nem NER lovagokként aposztrofálnak bennünket, sejtetve ezzel bármit is…”

Ebben a levélben már jött egy nyúlfarknyi érdemi válasz is, de még mielőtt erre kitérnénk, neki is megírtuk, és most az olvasóknak is megírjuk, hogy abban a cikkben mi senkit nem NER lovagoztunk le. Arról írtunk, hogy NER-szálak veszik körül a céget. Valamint nem tudjuk, melyek voltak a mindenféle alapot nélkülöző találgatások, mert bár a cikk olvasható több, mint egy éve, semmilyen jelzés nem érkezett arról, hogy ne lennének igazak azok az információk a Work N’ Stay Kft. körül felmerülő nevekről, amelyeket egyébként országos sajtócikkek alapján írtunk meg.

De akkor térjünk rá az érdemi válaszra. Zsuffa Gábor ezt írta tehát arra a kérdésünkre, hogy mi lesz a munkásszállóval most, hogy a cég megszűnt, illetve beolvadt egy másik cégbe:

„A céljaink ugyanazok maradtak, az irányt helyesnek tartjuk, a koncepció ugyanakkor változik kicsit. Érzékelhetően fontos szempont lett az ütemezhetőség, tekintettel arra, hogy az igények nem egyszerre jelentkeznek/jelentkezhetnek. Egyelőre ennyi ami biztos…”

Továbbiakat nem tudtunk már meg, hiába írtunk újból levelet. Kérdeztük az önkormányzat sajtósát is még szombaton, aki most már 1 hónapja nem válaszol semmilyen megkeresésünkre, és amikor telefonon hívtuk, akkor sem vette fel. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy tud-e az önkormányzat a változásokról; kell-e módosítani a szerződést; és mit tudnak erről a projektről. Amennyiben kapunk választ, természetesen megírjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...