fbpx

FRISS HÍREK

Önkormányzati milliókért ír városi eseményekről a KEOL.HU

- Advertisement -

Ha már úgy alakult, hogy az adatvédelmi hatóság szerint is késleltette a polgármesteri hivatal, hogy megkapjuk azokat a közérdekű adatokat, amelyeket kértünk (a hivatal, az önkormányzat és a polgármester által kötött média és PR szerződések), akkor elkezdtük felkutatni azt, ami elérhető az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény okán. Vagyis az üvegzsebről van szó. Ez előírja, hogy közzé kell tenni az 5 millió forint feletti szerződéseket az önkormányzatoknak is. Legalábbis azt, hogy kinek mennyit és miért fizettek. Ez persze nem a teljes kép, mert ha csak egy forinttal is alatta van a szerződés az 5 millió forintnak, már nem kell közölni a nyilvánossággal. De azért így is találtunk érdekességeket.

Önkormányzati milliók a KEOL.HU-nak

Például itt van rögtön a KEOL.HU-nak adott több, mint 5 millió forint idén februártól az év végéig.

A kecskemet.hu oldalra feltett legfrissebb kimutatásból kivágtuk az erre vonatkozó részt.

A „HIR-ADÓ Bt.” áll a KEOL mögött, ez a cég van megadva az impresszumban a szerkesztőség címénél. Tulajdonosa és vezető tisztségviselője Nagy Miklós László, aki minden bizonnyal megegyezik a főszerkesztő Noszlopy Nagy Miklóssal. Mint látható a bő 5 millió forintért az az elvárás, hogy havonta legalább 20 darab, fotókkal illusztrált cikk jelenjen meg a portálon a város gazdasági, kulturális, oktatási és sport eseményeiről.

Hasonló cikkünk:  Ezer szállal kötődik megyénkhez az új köztársasági elnök

Ez a jelzett 11 hónapra lebontva 220 darab cikk, vagyis kiszámítható, hogy cikkenként kb. 23 ezer forintot kap a hírportál az adófizetők pénzéből. Mindezt természetesen független hírportálként, ahogy ez is olvasható a kimutatásban.

Vagyis a keol.hu egy olyan független hírportál ezek szerint, amely az önkormányzat megrendelésére és Annak 5 millió forintjáért ír idén városi eseményekről.

Az önkormányzatnak nem elég a saját sajtó?

Felvetődik bennünk a kérdés, hogy miért van szükség egy évi 180 millió forint önkormányzati közpénzből fenntartott önkormányzati sajtó ( KTV, hiros.hu, Kecskeméti Lapok) mellett még arra is, hogy egy nem önkormányzati tulajdonú hírportál is kapjon azért pénzt, hogy nagyjából ugyanazokról beszámoljon, mint az előbb felsorolt sajtótermékek. Ön mit gondol? Szavazzon!

Poll not found
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...