fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Valami fura nekünk a déli feltáró út kapcsán

Mintha csak megéreztük volna, hogy lesz valami furcsaság a déli feltáró úttal, a Gábor Dénes utcával (vagyis amely a Decathlon körforgótól megy a Korhánközi útig, és ezzel tehermentesítheti a Beretvás közt), ezért lefotóztuk április 25-én, hogyan áll ez az út.

Most eltelt csaknem 3 hét, és az akkori fotókat most fel tudjuk használni, mivel van itt valami furcsaság. Nem mondjuk, hogy az úttal, vagy a kivitelezéssel, de mi nem igazodunk el azon a kommunikáción, amely Kadafalva képviselőjétől és az önkormányzati sajtótól ered.

Leviczky Cirill (Fidesz-KDNP) május 8-án azt jelezte Facebook posztjában, hogy elkészült az első szakasz és már dolgoznak a második szakaszon is. Kommentben már azt írta, hogy most kezdik a másodikat, aztán majd jön a harmadik, amely rázósabb lesz, mert MÁV területet (vasúti átjárót) érint.

Facebook/Leviczky Cirill oldala

Az önkormányzati hiros.hu viszont május 12-én arról tudósított, hogy már el is készült az első két ütem, és már dolgoznak a harmadikon.

hiros.hu képkivágás

Vagy az van, hogy 5 nap alatt (beleértve egy hétvégét is) elkészült a második ütem, vagy az van, hogy valamelyik tájékoztatás nem felel meg a valóságnak. Esetleg egyik sem. Ezért Leviczky Cirillhez és a kivitelező Colas-hoz fordultunk kérdéseinkkel, hogy hol is tart pontosan a munka. A megadott időpontig egyik helyről sem kaptunk választ. Ezért magunkra hagyatkozunk.

Így láttuk mi

Amit mi láttunk most a helyszínen a kb. 3 héttel ezelőttihez, az az, hogy felfestették a pár száz méteres utat, és kitettek néhány táblát.

Mivel a felseftés már a hiros.hu beszámolója előtt 5 nappal megírt képviselői poszt fotóin is látszódik, nem hisszük, hogy ez a mozzanat jelentette a második ütemet.

Viszont van még hátra mintegy 200 méternyi hossz, amely most még földes, és itt még az alapozás, az árkolás sem történt meg, tehát nem csupán az aszfaltozás van hátra.

Hasonló cikkünk:  Foltozzák a Gábor Dénes nevű kátyúhalmazt

Mutatjuk térképen, hogy a felfestett aszfaltozás meddig van kész, ezt jelöltük zöld színnel. Piros színnel azt, amit még tehát elő kell készíteni és be kell fejezni. Összesen mintegy 800 méternyi út megépítéséről van szó, amelyhez csaknem 600 millió forint uniós és hazai támogatást nyert el a város.

Hasonló cikkünk:  Zárható helyen tárolnák a kukákat a jövő évtől Kecskeméten

Google Map

Tavaly május végén vette át a területet a kivitelező, és akkor úgy szóltak a hírek, hogy várhatóan egy év alatt készül el az út. Ebből az időből még van hátra pár hét. Mivel a várhatóan kifejezés nem fix időpont, ezért mi nem kérünk számon senkit, hogy ez a beruházás időben lesz kész, vagy sem. Inkább csak kérdezzük az olvasóinkat.

Ön szerint kész lesz nyárra az út?

Mi lesz a Beretvás közzel?

Bár a városháza sajtósa jelezte nekünk, hogy szándékosan nem küld a KecsUP-nak információkat, mi azért tesszük a dolgunkat és megkérdeztük, a város mit gondol, mikor lesz kész az út. Azt is megkérdeztük, mert szerintünk egyáltalán nem mellékes, és legalább annyira fontos, mint az új út, hogy mit kezd a város a Beretvás közzel, ha elkészül a Gábor Dénes utca. Hiszen akik ott laknak vagy arra van dolguk, ők nyilván továbbra is ott közlekednek. És nagyon nem mindegy, hogy így marad ez az út, vagy megépítik jobb minőségűre.

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...