fbpx

FRISS HÍREK

2022 januárjában már fogadhatja első vendégeit a fürdő melletti új hotel

- Advertisement -

Kétszer is foglalkoztunk már az önkormányzati tulajdonú Hírös Sport Nonprofit Kft. pályázatával, amely révén a két nyertes magánszemély, Bus Gábor és Jászberényi Tamás hotelt építhet a fürdő mellé. Hogy egy ilyen szálláshely megvalósulhasson, már egy ideje szerepelt a fürdőt üzemeltető cég terveiben, de a megvalósítás nem sikerült korábban. 2010 környékén még úgy volt, hogy a Hilton üzemeltet majd itt egy 100 férőhelyes, 4 csillagos szállodát, de meghiúsult az ötlet. 2018 őszén a Hírös Sport Kft. újból felmelegítette az elgondolást, és pályázatot írt ki a fürdő melletti terület használati jogára. A pályázatról és az építendő hotelről adott nekünk interjút Bus Gábor ötletgazda, pályazati nyertes, és aki a Hírös Sport Kft. felügyelőbizottságának akkori és mostani elnöke.

Nem pénzt nyertünk. Nem kapunk önkormányzati vagy állami támogatást. Egy földterület használati jogát kaptuk meg, tehát nem is lesz a miénk. Ráadásul még fizettünk is a jogért egyszeri 12 millió forintot – kezdte az interjút Bus Gábor.

Egy 930 nm-es területről van szó, ha szemből nézzük a fürdőt, akkor annak jobb oldalán a parkolók mögötti részen. Ez a terület most így néz ki.

1 milliárd forint lehet a hotel végösszege

Bus Gábor szerint pályázó társa remek közgazdász, vele egyeztette, hogy van-e ráció abban, hogy egy a fürdő szolgáltatásaival nem konkuráló, tehát nem egy 4 vagy 5 csillagos hotelt megépítenének, és vállalnák a pályázat szerinti kitételt, hogy 25 éven keresztül hotelként üzemeltetik az épületet, ha elnyerik a lehetőséget. Találtak egy pénzintézetet, amely vállalta, hogy ha a beruházás költségének 20%-át beleteszik, akkor több, mint 10 éves futamidővel adják hozzá a maradék pénzt. A hotel megépítésének végösszege 1 milliárd környékén lesz – tette hozzá Bus Gábor.

Hasonló cikkünk:  Csak júniusban lesz kész a csomópont átépítése a Katona József Gimnáziumnál

Erre fel hozták létre a Aqua Hotel Kft-t mint projektcéget. Amely egészen addig használhatja a földterületet, amíg hotelként akarnak üzemelni. Ha esetleg közben megszűnne a fürdő (esetleg az üzemeltető cég), akkor az a szálláshely végét is jelentheti, ez egy valós rizikó. Ezért is rosszabb feltétel a földhasználati jog, mint a tulajdonjog – mondja az ötletgazda.

A földszint plusz 2 emelet magasságú hotelben 41 szoba lesz, ezek 18 nm-esek lesznek, köztük mozgáskorlátozott szobával. Lesznek összenyitható családi szobák, de alapjában két ágy lesz a szobákban. A reggeliztetés ott lesz a hotelben, de a szolgáltatást már piaci áron vennék a fürdőtől, mint ahogyan minden más szolgáltatást (fürdés, wellness részleg…). Egy fürdőzés nélküli, de reggelit tartalmazó ár fejenként 10-12 ezer körül alakul majd éjszakánként.

12 munkahelyet teremtünk a hotellel. Mivel a szogláltatásokat a fürdő és annak személyzete biztosítja, nekünk csak a recepcióra, a takarító személyzetbe és a fenntartói csapatba kellenek munkatársak. Vállaltuk azt is, hogy megújulú energiákat is felhasználunk, ezért lesznek napelemek, és a fürdő által most a levegőbe engedett mentángázt is hasznosítani fogjuk a hotel kazánrendszerében – tudtuk meg interjúalanyunktól.

A hotelnek lesz közvetlen kapcsolata a fürdővel, mert utóbbi már eleve így lett építve. Viszont lesz saját bejárata is. Kecskeméti Aqua Hotel lesz a neve. Az első kapavágások már 2020 nyarának végén, őszének elején megtörténhetnek. 2022 januárjában már fogadhatjuk az első vendégeket – zárta a beszélgetést Bus Gábor.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...