fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Kecskeméten is feltűnt a foci körül a tiszakécskei ex-focista, aki friss cégével nyert el 8 milliárd forint közpénzt

Sáfrány Tamás egykori tiszakécskei focista karácsony előtt nem sokkal megalapította első cégét, és az alapítás másnapján megnyílt állami pályázaton 8 milliárd forintot nyert el – adta közre a G7 portál.

A turisztikai pályázaton meglévő, nagy kapacitású szállodák fejlesztésére, vagy újak létesítésére lehetett pályázni. Sáfrány Tamásnak óriási szerencséje volt, mert igényét január elején adta be, majd január 7-én (a korábban bejelentett márciusi határidő előtt) felfüggesztették a pályázatot arra hivatkozva, hogy túl sok az igény. Sáfrány ennek ellenére nyert el tehát 8 milliárd forintot három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel építésére – írja a portál.

A cikk kiemeli, hogy Sáfrány cége úgy nyert el 8 milliárd forint állami támogatást, hogy az csak néhány hete létezett, semmilyen előélete nem volt, nem is lelhető fel róla semmi az interneten, csupán a tulajdonos gmail-es e-mail címe.

A lap emlékeztet: “Sáfrány valószínűtlen sikerét kontextusba helyezi, hogy közeli kapcsolatban áll a hozzá hasonlóan tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki a Fidesz kormányzása alatt az ország negyedik leggazdagabb embere lett állami megrendeléseknek köszönhetően. Sáfrány a Szíjj tulajdonába tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és egy olyan hotelben is vezető pozíciója van, amely szintén a milliárdos vállalkozóé.”

Az Opten szerint a Minerva Zrt. igazgatóságának elnöke egy kecskeméti nő, a felügyelőbizottságában pedig ott ül Sáfránnyal együtt Jászberényi Tamás, akiről mindjárt esik szó.

Több név is összefut Kecskeméten, és itt is van foci, illetve szállodabiznisz

Annak már a KecsUP nézett utána (mert korábbi írásaink alapján felsejlettek információk), hogy a történet szereplői közül többen Kecskeméten találkoztak, találkoznak össze. Ráadásul itt is van szállodabizniz, bár ennek a 8 milliárdos ügyhöz nincs köze.

A foci és Szíjj László találkozása Kecskeméten a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft.-ben valósult meg, amelynek nem is olyan régen (feburár 14-ig) tulajdonosa volt a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., amelynek a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. a tuljadonosa, utóbbinak pedig Szíjj László, akire hivatkozik Sáfránnyal kapcsolatban a G7.

A Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. február 14-óta a Kecskeméti Labdarúgó Club Szogáltató Kft.-n keresztül a Horváth Építőmester Építőipari Zrt.– tulajdonában van.

Hasonló cikkünk:  Várni kell még rá, de a szellemházat kisajátíthatja idővel a kecskeméti önkormányzat 

Egy felügyelőbizottságban ült Sáfrány és Bus Gábor. Utóbbi Kecskeméten bukkant fel egy szállodai pályázatban

Maradjunk itt a labdarúgó akadémiánál. Ennek a felügyelőbizottságának tagja volt, szintén február 14-ig Sáfrány Tamás, a G7 cikkének főszereplője. De ugyaneddig szintén tagja volt Bus Gábor is, akiről korábban megírtuk, hogy elnyert egy olyan szálloda pályázatot Kecskeméten magánszemélyként, amely pályázatot a Hírös Sport Nonprofit Kft. írt ki, amelynek akkor felügyelőbizottsági elnöke volt (akárcsak most is). Ez ugyan nem törvénybe ütköző, de akkor és most is az olvasókra bízzuk, hogy szerintük etikus-e. A pályázatot egyébként nem egyedüli magánemberként nyerte el Bus Gábor, hanem azzal a Jászebrényi Tamással együtt, aki egykor a Duna Aszfalt Kft. gazdasági igazgatója volt, és aki Sáfránynal együtt ott ül a Minerva Zrt. felügyelőbizottságában. Ketten (Jászberényi és Bus) egy céget is alapítottak 2018. november 16-án, amelynek Jászberényi a többségi tulajdonosa. Ez az Aqua Hotel Kft. Ebben Bus Gábor csak 2019. február 6-ig volt benne, ekkor jött a cég tulajdonosi székébe a fia, Bus András Gábor, aki októberben a Fidesz-KDNP színeiben indult a Vacsiközben, de nyerni nem tudott. Ő egyébként a cég megalapításától kezdve annak ügyvezetője.

Hasonló cikkünk:  Kinek írják a kortárs verseket? - Irodalmi KECSUP EST pénteken a Kamrában

Szíjj László mint egykori kecskeméti rádió tulajdonos

Szíjj László a kecskeméti médiában is feltűnt egy ideig. Legalábbis úgy, hogy a tulajdonában lévő Szőke Tisza Invest Kft. lett a Gong Rádió tulajdonosa 2018. május 10-től 2018. november 21-ig. Miután a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-nek el kellett a rádiót adnia. De Szíjj László sem élvezhette a kecskeméti média mogul szerepét sokáig, mivel a rádió is beolvadt (sok más sajtótermékkel egyetemben) a kormánypárthoz közeli sajtótermékeket tömörítő KESMA alapítványbaírta akkoriban az Átlátszó. Ebben a cikkben egyébként arról írnak, hogyan lett Szíjj László a NER egyik legfontosabb üzletembere.

Végezetül egy ábrán mutatjuk a kapcsolatokat. Javasoljuk, hogy kattintson a képre, akkor nagyban megnézheti.

Ajánljuk ezt a cikkünket is:

Tartalékolni kezdett a tiszakécskei oligarcha

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...