fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméten is feltűnt a foci körül a tiszakécskei ex-focista, aki friss cégével nyert el 8 milliárd forint közpénzt

- Advertisement -

Sáfrány Tamás egykori tiszakécskei focista karácsony előtt nem sokkal megalapította első cégét, és az alapítás másnapján megnyílt állami pályázaton 8 milliárd forintot nyert el – adta közre a G7 portál.

A turisztikai pályázaton meglévő, nagy kapacitású szállodák fejlesztésére, vagy újak létesítésére lehetett pályázni. Sáfrány Tamásnak óriási szerencséje volt, mert igényét január elején adta be, majd január 7-én (a korábban bejelentett márciusi határidő előtt) felfüggesztették a pályázatot arra hivatkozva, hogy túl sok az igény. Sáfrány ennek ellenére nyert el tehát 8 milliárd forintot három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel építésére – írja a portál.

A cikk kiemeli, hogy Sáfrány cége úgy nyert el 8 milliárd forint állami támogatást, hogy az csak néhány hete létezett, semmilyen előélete nem volt, nem is lelhető fel róla semmi az interneten, csupán a tulajdonos gmail-es e-mail címe.

A lap emlékeztet: „Sáfrány valószínűtlen sikerét kontextusba helyezi, hogy közeli kapcsolatban áll a hozzá hasonlóan tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki a Fidesz kormányzása alatt az ország negyedik leggazdagabb embere lett állami megrendeléseknek köszönhetően. Sáfrány a Szíjj tulajdonába tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és egy olyan hotelben is vezető pozíciója van, amely szintén a milliárdos vállalkozóé.”

Az Opten szerint a Minerva Zrt. igazgatóságának elnöke egy kecskeméti nő, a felügyelőbizottságában pedig ott ül Sáfránnyal együtt Jászberényi Tamás, akiről mindjárt esik szó.

Több név is összefut Kecskeméten, és itt is van foci, illetve szállodabiznisz

Annak már a KecsUP nézett utána (mert korábbi írásaink alapján felsejlettek információk), hogy a történet szereplői közül többen Kecskeméten találkoztak, találkoznak össze. Ráadásul itt is van szállodabizniz, bár ennek a 8 milliárdos ügyhöz nincs köze.

A foci és Szíjj László találkozása Kecskeméten a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft.-ben valósult meg, amelynek nem is olyan régen (feburár 14-ig) tulajdonosa volt a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., amelynek a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. a tuljadonosa, utóbbinak pedig Szíjj László, akire hivatkozik Sáfránnyal kapcsolatban a G7.

A Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. február 14-óta a Kecskeméti Labdarúgó Club Szogáltató Kft.-n keresztül a Horváth Építőmester Építőipari Zrt.– tulajdonában van.

Hasonló cikkünk:  Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

Egy felügyelőbizottságban ült Sáfrány és Bus Gábor. Utóbbi Kecskeméten bukkant fel egy szállodai pályázatban

Maradjunk itt a labdarúgó akadémiánál. Ennek a felügyelőbizottságának tagja volt, szintén február 14-ig Sáfrány Tamás, a G7 cikkének főszereplője. De ugyaneddig szintén tagja volt Bus Gábor is, akiről korábban megírtuk, hogy elnyert egy olyan szálloda pályázatot Kecskeméten magánszemélyként, amely pályázatot a Hírös Sport Nonprofit Kft. írt ki, amelynek akkor felügyelőbizottsági elnöke volt (akárcsak most is). Ez ugyan nem törvénybe ütköző, de akkor és most is az olvasókra bízzuk, hogy szerintük etikus-e. A pályázatot egyébként nem egyedüli magánemberként nyerte el Bus Gábor, hanem azzal a Jászebrényi Tamással együtt, aki egykor a Duna Aszfalt Kft. gazdasági igazgatója volt, és aki Sáfránynal együtt ott ül a Minerva Zrt. felügyelőbizottságában. Ketten (Jászberényi és Bus) egy céget is alapítottak 2018. november 16-án, amelynek Jászberényi a többségi tulajdonosa. Ez az Aqua Hotel Kft. Ebben Bus Gábor csak 2019. február 6-ig volt benne, ekkor jött a cég tulajdonosi székébe a fia, Bus András Gábor, aki októberben a Fidesz-KDNP színeiben indult a Vacsiközben, de nyerni nem tudott. Ő egyébként a cég megalapításától kezdve annak ügyvezetője.

Szíjj László mint egykori kecskeméti rádió tulajdonos

Szíjj László a kecskeméti médiában is feltűnt egy ideig. Legalábbis úgy, hogy a tulajdonában lévő Szőke Tisza Invest Kft. lett a Gong Rádió tulajdonosa 2018. május 10-től 2018. november 21-ig. Miután a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-nek el kellett a rádiót adnia. De Szíjj László sem élvezhette a kecskeméti média mogul szerepét sokáig, mivel a rádió is beolvadt (sok más sajtótermékkel egyetemben) a kormánypárthoz közeli sajtótermékeket tömörítő KESMA alapítványbaírta akkoriban az Átlátszó. Ebben a cikkben egyébként arról írnak, hogyan lett Szíjj László a NER egyik legfontosabb üzletembere.

Végezetül egy ábrán mutatjuk a kapcsolatokat. Javasoljuk, hogy kattintson a képre, akkor nagyban megnézheti.

Ajánljuk ezt a cikkünket is:

Tartalékolni kezdett a tiszakécskei oligarcha

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...