fbpx
22 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Kadafalvi sportpark: Érdekes levelet kaptunk a beruházótól

- Advertisement -

Miután Mák Kornél 2018. szeptember 5-én premierként belengette a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorában hogy Kadafalván a Darázs utca melletti erdőrészben megépülhet a városrész közösségi tere, sportolásra alkalmas területtel és játszótérrel, a hiros.hu másnap meg is írta, hogy a Darázs utcában a buszforduló közelében fejlesztések indulnak, és a felsoroltak meg is épülnek „jövőre”, tehát a cikkhez képest 2019-ben. Mivel akkor a KecsUP még nem létezett, mi csak 2019 tavaszán tudtunk ezzel a témával foglalkozni, és akkor májusban kaptunk is még interjút a városháza sajtósától. Aki megerősítette nekünk, ami a 2018. szeptemberi közgyűlés előterjesztésében is szerepelt, hogy a Boróka utcai iskola környéki területre más is igényt tartott, tehát új területet kellett kinézni. Ez lett a szeptember 13-án elfogadott terület, ami a bekarikázott rész az alábbi térképen a Heliport mögött az erdőben. Csakhogy ez a beruházónak, vagyis a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nek nem tetszett, ezért kellett egy harmadik területet kinézni – így írtuk meg akkor. Nekünk tavaly megerősítette a városháza, hogy ez a Darázs utcai buszforduló környéke lesz. És úgy volt, hogy tavaly meg is épülhet.

mepar.hu (jelölések: KecsUP.hu)

Érdekesség, hogy 2018. szeptember 5-én Mák Kornél is a Darázs utca melletti erdőről beszélt, de a néhány nappal későbbi közgyűlésen az előbbi ábra szerinti bekarikázott részt fogadták el, amely az előterjesztésben is szerepelt. Amely tehát a tavaly nekünk adott nyilatkozat szerint nem felelt meg a beruházónak, ezért kellett egy harmadik hely, a buszforduló környéke. De ekkor már azt a választ kaptuk, hogy játszótér nem lesz.

Mivel csaknem két éve nem törtét semmi a kadafalvi sportparkkal, ezért levelet írtunk a BMSK Zrt.-nek, hogy a sportpark támogatása érvényben van-e még. Azt írták, hogy igen. Arra a kérdésre, hogy miért nem történt még előrelépés, miután 2018. márciusában arról tájékoztatták a várost, hogy áldásukat és pénzüket adták a fejlesztéshez, arra pedig azt válaszolták, hogy az első két helyszín nem volt megfelelő, az

„Önkormányzat 2020. május 8-án jelölte ki az új megvalósítási helyszínt, amelynek felmérése folyamatban van.”

Hogy mi van?

Tettük fel a kérdést. Hiszen a BMSK is két korábbi helyszínről tud, mint ahogyan mi is, de akkor, ha a Darázs utcai buszforduló a harmadik kijelöt terület, amelyől már tehát 2018. őszén is szó volt, de tavay tavasszal már mindenképpen (ha Mák Kornél mégsem erről beszélt, akkor is nekünk tavaly megerősítették ezt harmadik helyként), akkor miért csak most egy hónapja tud erről a helyszínről a beruházó?

Hasonló cikkünk:  Építési hulladéktól szabadultak volna a tetten ért illegális szemetelők

Létezhet, hogy másfél évig ültek a helyszínen a városházán, és csak utána tudatták ezt a beruházóval?

Természetesen a városházához fordultunk tegnap, és kértük, hogy ma délelőtt 10 óráig adjanak tisztázó választ, de ez nem történt meg. A városháza most sem segítette, hogy mi és olvasóink tisztán lássanak. Rajtunk tehát nem múlott most sem a kiegyensúlyozott, pontos tájékoztatás. Pedig jó lenne tudni, hogy a Darázs utcai buszforduló környéke és a Heliport mögötti terület két helyszín-e, vagy Mák Kornél ez utóbbiról beszélt mint a buszforduló környékéről. De akkor a hiros.hu miért írta egyértelműen hogy a Darázs utcában valósul meg a fejlesztés? A Heliport mögötti rész az vagy a Mókus utca melletti vagy a Nárcisz uca melletti terület. De ha a két terület mégis egy, akkor létezik egy olyan terület, amelyről a nyilvánosság előtt nem volt még szó, és ez az, amiről májusban tájékoztatták a beruházót mint harmadik helyszínről. Szóval lenne mit tisztázni a városházával.

Egyébként a kadafalvi sportparkkal együtt a Forradalom utcára is vállalt egy sportparkot a BMSK Zrt., és a cég levele szerint a kettő együtt, egy közbeszerzésben valósulhat meg.

Egy ilyen sportpark a tavalyi cikkünkhöz kapott városházi tájékoztatás szerint 17 milló forintba kerül, amelyhez a városnak egy fillért sem kell hozzátennie, csak megfelelő helyet találnia.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...