fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

1 milliárdot nyert a Homokbányán munkásszállót építő cég

- Advertisement -

A G7.hu portál a KecsUP alapján írta meg a napokban, hogy megszűnt az a cég, amely eredetileg egy önkormányzati pályázat során megvehette azt a homokbányai területet, ahova egy munkásszállót képzelt el. Ez a Tudósház mellett van. Pontosabban beolvadt 2019 végén egy másik cégbe (Qualitas Hungary Kft.), ahol ugyanazok a tulajdonosok tűntek fel, mint akik benne voltak a pályázaton nyertes Work N’ Stay Kft.-ben. Ez volt a cég, amelyet az önkormányzati pályázat határideje előtt öt nappal jegyeztek be.

A beolvadás után nem sokkal 1 milliárdot nyertek

A portál azonban friss információként hozta most, hogy miután az eredeti cég beolvadt egy régebb óta működő cégbe, az nyert egy tavaly ősszel meghirdetett központi pályázaton több, mint 1 milliárd forintot a kecskeméti munkásszálló megépítésére. És ezzel a nyertes pályázatok közül messze a legtöbbet.

Eredetileg egy 400 fős munkásszállóra gondolt az eredeti nyertes cég, amely 10 évig vállálta az önkormányzati pályázat értelmében az üzemeltetést. Legelső kérdéseinkre azt válaszolták tavaly áprilisban, hogy az építkezés abban az évben el is kezdődhet, 2020-ban már üzemelni akartak. De a területen a korábbi épületek dózerolásán kívül semmi nem történt. Később, amikor a cég megszűnése után arról érdeklődtünk, hogy mi lesz a tervvel, akkor jelezték, hogy nem tetszett nekik az a cikkünk, amelyben a tulajdonosok kapcsolatairól írtunk. Végül csak kaptunk egy rövid érdemi választ is:

“A céljaink ugyanazok maradtak, az irányt helyesnek tartjuk, a koncepció ugyanakkor változik kicsit. Érzékelhetően fontos szempont lett az ütemezhetőség, tekintettel arra, hogy az igények nem egyszerre jelentkeznek/jelentkezhetnek. Egyelőre ennyi ami biztos…”

A G7.hu most erre fel megkérdezte az 1 milliárdot elnyerő céget, hogy mi lesz a munkásszállóval. A portálnak azt nyilatkozták, hogy

Hasonló cikkünk:  Ismét jót vitáztak a KecsUP im/pro/kontra vitaszínházának résztvevői (videóval)

„az ütemezhetőség a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy nagy épület helyett hat kisebb épületet fognak megépíteni, várhatóan három ütemben és nagyjából fél éves eltolással, hogy a feltölthetőséghez tudják igazítani az épületek átadását.”

Hozzátették, hogy ősszel szeretnék elkezdeni az építkezést. Valamint azt is, hogy az önkormányzat felé nem vállaltak határidőt a megépítésre. Hogy ez így van-e, megpróbálta megtudni a portál a városházától, de választ nem kaptak a cikk megjelenéséig. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól is megpróbálták megtudni, milyen szempontok mellett ítélték oda az 1 milliárdot a cégnek, de onnan sem jött válasz.

117 ezer forint árbevételre nyertek 1 milliárdot

A G7.hu emlékeztet: „A pályázati kiírás szerint legalább három lezárt üzleti évvel indulhattak csak a cégek, és az “üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás” főtevékenységgel bejegyzett Qualitas Hungary ennek valóban megfelelt. De túlságosan biztosan nem lehet tapasztalt a munkásszálló építés és üzemeltetés terén, ugyanis ebben az elmúlt három évben összesen 117 ezer forintnyi árbevétele volt – ebből 114 ezer forint tavaly -, alkalmazottai pedig egyáltalán nem voltak.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...