fbpx

FRISS HÍREK

Az önkormányzati sajtó átírta turisztikai kisfilmre az imázsfilmet egyhónapos cikkében

- Advertisement -

Miután a csütörtöki közgyűlésen a polgármester álhírnek nevezte, hogy Kecskemétnek imázsfilmje készült volna, és ennek a szerinte hamis hírnek az elterjesztését az ellenzékre fogta, megírtuk, hogy bizony a sallert nem az kapta, akinek szánta a polgármester.

Hiszen legelőször az önkormányzati sajtó írt arról, hogy

“Az elsők között tekinthették meg Kecskemét új imázsfilmjét egy pénteki üzleti reggeli résztvevői.”

Vagyis nem az ellenzék kezdett imázsfilmezni. Megmutatjuk újból a médiacentrumhoz tartozó Kecskeméti Lapok cikkét augusztus 14-ről, íme. Ezt csütörtökön fotóztuk ki.

Egy hónapig nem volt gond a cikkel. Most átírták benne azt a kifejezést, amely a polgármester szerint álhír, és az ellenzéknek köszönhetően „szétspriccelt” a városban

Most újból ránéztünk a cikkre, és már nem kecskeméti imázsfilmről írnak, hanem turisztikai kisfilmről. Pont ezeket a szavakat használta a polgármester is. Íme:

A dátum és az idő maradt ugyanaz, és semmi nem utal arra, hogy javítottak volna benne utólag. Aki tehát most talál rá a cikkre, és nem tudja, mi történt a közgyűlésen, és nem olvasta a mi cikkünket sem, az azt hiheti, hogy ez az eredeti tartalom. Több, mint egy hónapja írták ezt a cikket. Vajon miért pont most, a közgyűlési vita és cikkünk megjelenése után javították át az imázsfilmet turisztikai kisfilmre? És ezzel lényegében igazolták a polgármestert, aki arról beszélt, hogy nincs ilyen imázsfilm, ez csak egy álhír.

A film publikálása után saját Facebook oldalunkon kértük az olvasóinkat, hogy mondjanak véleményt a filmről. Ehhez pedig belinkeltük az önkormányzati sajtó által készített filmet. Most azért nem látszódik a tartalom, mert törölték a filmet innen. Csak a videó címe maradt meg az akkori posztból. Igen. Kecskemét új imázsfilmje.

Hasonló cikkünk:  Vitát tartanak majd az EP-ben a kínai rendőrök magyarországi járőrözésével kapcsolatban

Egy korábbi eset

A hiros.hu-val perben állunk. Jobban mondva a Kecskeméti Televízió Kft.-vel, amely égisze alatt fut a hiros is. Ide tartozik a Kecskeméti Lapok is. A polgármester egy maszkos fotója miatt megy a pereskedés. Még tavasszal rákérdeztünk a városházánál, hogy miért látjuk maszkban a polgármestert a hiros.hu fotóin. Talán beteg? Hiszen akkoriban az volt a hivatalos szöveg, hogy csak az hordjon maszkot, aki beteg. Írta a kormányzati portál is. A polgármester pedig folyamatosan erre irányította a kecskemétieket, mint hiteles hírforrásra. Ezért kérdeztünk. Majd ezt követően a cikkekben kicserélték a fotókat olyanokra, amelyeken már nem látszódik a maszkos polgármester. Mi ezt utólagos cenzúrának gondoltuk, és azt a szerintünk jogos következtetést vontuk le, hogy a kérdésünknek köze lehet ahhoz, hogy pont azt követően cserélték le a fotókat és pont azokat. A bíróság szerint azonban semmi köze nem volt ehhez a mi kérdéseinknek. Azt is megtudtuk az elsőfokú ítéletből, hogy az önkormányzati sajtónál nincs semmilyen cenzúra. Viszont a helyreigazítási kérelemben az is benne volt, hogy valótlanul állítottuk, hogy a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásban a hiros.hu nem megbízható módon járt el. Ezt a bíróság kihúzta, tehát elsőfokon már nincs benne a helyreigazításban. Az indoklás szerint ez a részünkről vélemény volt, amely nem lehet alapja helyreigazításnak. Akkor ezt a véleményt most kiterjesztjük a Kecskeméti Lapokra is, az imázsfilmmel kapcsolatban.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...