Újabb szerződéseket kértünk ki a polgármesteri hivataltól

0
pexels.com

Miután kb. egy évnyi csatározás után megkaptuk a tavaly októberben kért szerződéseket, azokból máris feldolgoztunk egyet, amely számunkra érdekes volt. Erről cikket is írtunk.

Röviden: egy szerződés szerint Bán János és felesége cégét bízták meg közpénzért, hogy készítse elő az önkormányzati médiacentrumot (a Kecskeméti TV-t, a hiros.hu-t és a Kecskeméti Lapokat egybefogó sajtót), majd később, amikor ez létrejött, ennek élére Bán Jánost nevezték ki ügyvezetőnek.

Már most jelezzük: vannak szerintünk még érdekes szerződések ebben a csomagban. 

Újabb szerződéseket kértünk ki

Most azonban újabb közérdekű adatigénylést adtunk be a polgármesteri hivatalhoz. Mivel tavaly októberben küldtük az elsőt, így most kértük a tavalyról fennmaradó hónapok szerződéseit és a 2020-as anyagokat szeptemberig. A kommunikáció, marketing és média területén érdekelnek minket a költések.

A levélben külön felhívtuk a figyelmet, hogy miután az első kérésünk okán a hatóság szerint a polgármesteri hivatal megsértette a KecsUP közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogát, és jelentősen késleltette, hogy megismerhessük ezeket az adatokat (azzal, hogy irreális, 103 ezer forintot kért a szerződésekért, amelyet a hatóság többszöri kérésére csak megtizedeltek), most ne kövessenek el jogsértést és időben küldjék el számunkra a szerződéseket.

Jelezni fogjuk, ha megkaptuk ezeket.