fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Bán János és feleségének cégét bízták meg az önkormányzati médiacentrum előkészítésével, majd hamarosan Bán János lett ennek az ügyvezetője

Egy évnyi huzavona után csak megkaptuk a jegyzőtől azokat a szerződéseket, amelyeket kértünk a polgármester, a városháza és az önkormányzat média, reklám és PR költéseiről. Az egyik szerződésből derült ki, hogy a Hírös-Press Bt.-vel kötött szerződést az önkormányzat az önkormányzati sajtó jövőjét illetően, a dokumentumot a polgármester írta alá. A másik aláíró pedig Bán Judit a cég részéről. Ha a név ismerős, nem véletlen. De erről kicsit később.
Szóval a 2015. március 3-án kelt szerződés szerint a Hírös-Press Bt.-nek azt a feladatot adta az önkormányzat, hogy készítse el a Kecskeméti Médiacentrum megvalósíthatósági tanulmányát. Amit elvártak a cégtől, az a következő volt:
  • egyeztetések az intézményvezetőkkel és valamennyi fontos érintettel
  • a működési és szervezeti struktúra elkészítése
  • a napi hírgyártás részletes folyamatának kidolgozása
  • hirdetési marketing terv kidolgozása
  • költségvetési terv kidolgozása
  • megvalósítási ütemterv kidolgozása
A feladat tehát összetett volt, ehhez képest szűk két hónapot kapott a Bán-féle cég a megvalósíthatóság elkészítésére. Ami arra enged következtetni, hogy bizonyos fejekben azért ez formálódhatott már egy ideje. Tehát 2015. április 30-ig kapott időt a Hírös-Press Bt. a munkára.

Térjünk vissza az ismerősen csengő Bán névre.

Bán Judit Bán János felesége. A szerződés aláírásának idejében Judit beltagként, János kültagként volt a Bt. tulajdonosa ( 2018-ban fordult a kocka az Opten cégadatbázis szerint). Szóval magáncégként kidolgozták a médiacentrum modelljét, majd Bán János a médiacentrummal kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének határideje után kb. két hónappal a partvonalon belülre került az önkormányzati sajtóban. Bár eleinte még csak a hiros.hu és a Kecskeméti Lapokért felelt cégvezetőként. Azonban Eckhardt Balázs távozása után a Kecskeméti TV éléről, egy huszáros vágással megvalósult a médiacentrum, amelynek immár Bán Jánost választották ügyvezetőjének 2016 szeptemberében. Bán ekkor úgy nyilatkozott, hogy az előző egy évben is már lényegében megvalósult a médiacentrum.
De már ez is a múlt. Bán János távozott az elmúlt hetekben a kecskeméti önkormányzati sajtó éléről, a széket pedig Kozák Polett, eddigi -és már jó ideje- főszerkesztő helyettes, szakmai vezető vette át. Majd pár nappal később az önkormányzati sajtó úgy írta át egyhónapos cikkét, hogy az igazodott a polgármester szavaihoz, amelyek szerint csupán rémhírterjesztés (és ilyenkor az ellenzéki képviselőkhöz beszélt a közgyűlésen) az, hogy a városnak imázsfilmje készült volna. Tudják, a locsi, pocsi, pancsi film.
A Hírös-Press Bt. 600 ezer forint +ÁFA-t kapott a munkáért az önkormányzattól. A szerződés ezt tartalmazza. Bán Judit egyébként a majdnem 70%-ban önkormányzati tulajdonú Termostar Kft.-nél dolgozik

Mi is történt magyarul?

Abban az esetben (és csakis ekkor) ha a szerződés szerinti munkát elvégezték, megkapták érte a pénzt, és a kidolgozott tanulmány szerint megvalósították a médiacentrumot, akkor elmondható, hogy Bán Jánosék közpénzből egy magáncég tulajdonosaiként kidolgozták a médiacentrumot, ami később megvalósult, így lényegében Bán egy olyan munkahelyet, médiacéget alapozott meg a Hírös-Press Bt.-n keresztül, amelynek végül legfőbb feje lett, és ott közpénzből kapta a fizetését.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...