fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Gócpont lenne Kecskemét? – A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem

Minap a kiskunhalasi kórház főigazgatója azt nyilatkozta, hogy Szeged és Kecskemét gócpont lett a koronavírussal kapcsolatos járványügyi szempontból.

Ma pedig Kecskemét polgármestere tett ki közösségi odalára egy közleményt, amelyben azt állítja, hogy Kecskemét gócpont lett.

Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia (kiemelés tőlünk)

Miután nem tudjuk, hogy a kórházigazgató és a polgármester milyen hivatalos információkra hivatkozva közölték ezt az információt a lakosság felé, az országos tisztifőorvoshoz fordultunk, és rákérdeztünk: Gócpont lett-e Szeged és Kecskemét.

Íme a levelünk:

Majd igen gyorsan érkezett egy válasz, íme:

 

Ez körülbelül “A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem” esete, amely mondatban mindenki megtalálja a magának tetsző tartalmat. Hiszen ha úgy tetszik, az egész ország lehet egy nagy gócpont, amelybe Szeged és Kecskemét is benne van. Ha úgy tetszik, akkor viszont

ez a válasz nem jelenti ki, hogy Szeged és Kecskemét valóban gócpont lenne. Pedig mi ezt kérdeztük egyértelműen. A válaszban ez nincs benne.

Nem tudjuk, hogy egy kórházigazgató kompetens-e nyilatkozni abban, hogy egy-egy város gócponttá vált-e. Azt végképp nem tudjuk, hogy mennyire hiteles, ha egy polgármester szólal meg járványügyi kérdésekben. Egyet viszont tudunk: a védekezés, a szabályok betartása nagyon fontos, és mindannyiunk közös érdeke (és ez is benne van a népegészségügyi központ válaszában). És ha erre felhívja egy orvos és egy polgármester a figyelmet, az rendben van és helyes, sőt elvárható.

Hasonló cikkünk:  Baján is trükközhettek a tanárok túlórapénzével
Hasonló cikkünk:  Januártól változnak a helyi adók Kecskeméten

Azonban tavasszal, az akkori szocialista mohácsi polgármester (azóta leváltották időközi választáson) ellen közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozás indult, mert azt mondta, hogy a város gócponttá vált.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...