fbpx

FRISS HÍREK

Kíméletlenül felléphetne az önkormányzat a polgármesterrel szemben annak korábbi közleménye alapján

- Advertisement -

Kecskemét bekerült az országos hírekbe azzal, hogy a koronavírus-járvány szempontjából gócpont lett a város. Ezt írta ugyanis néhány napja Szemereyné Patakai Klaudia közleményében.

De valóban ez a helyzet?

Miután a hivatalos tájékoztató oldalakon semmilyen erre utaló hírt nem láttunk, megkerestük dr. Müller Cecília tisztifőorvost, hogy ő mit tud erről. Hivatalának levele ugyan meglehetősen elkente a választ, de ami a lényeg: amire rákérdeztünk, tehát, hogy Kecskemét (és Szeged) gócpont-e, arra nem érkezett egyértelmű megerősítés. Annyit írtak: A vírus az egész ország területén terjed.

A levélben sehol nincs benne, hogy Kecskemét kiemelt település lenne a vírus terjedésének szempontjából.

A tisztánlátást továbbra is korlátozza, a tájlékoztatást nehezíti a hivatal 

Ezek után levelet írtunk közvetlenül a polgármesternek, és a levelet elküldtük a városháza sajtósának is. Arról érdeklődtünk, hogy mi alapján állította a polgármester, hogy Kecskemét gócpont lett. Ahogy lenni szokott már jó ideje, a KecsUP sok ezer olvasója nem kapott választ a kérdésre. Az Azonnalinak viszont válaszolt a városháza sajtóosztálya (éppen ilyenek miatt fordultunk az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz). A hírportálnak azt írták, hogy

a polgármester nem adatokról, hanem információkról tett említést, és a kiskunhalasi kórház főigazgatójának korábbi kijelentésére támaszkodott a polgármester. Ő ugyanis azt nyilatkozta, hogy Szeged és Kecskemét gócponttá vált.

A polgármester korábban azt kérte a lakosságtól, hogy hiteles helyeken tájékozódjon

Szemereyné Pataki Klaudia március 14-én arra kérte közleményben a lakosságot, hogy

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

„hiteles forrásokból tájékozódjanak és kizárólag a megelőzésre törekedjenek. A www.kecskemet.hu oldalon elhelyezett koronavírus banner alatt folyamatosan frissülő információkat találnak, kövessék továbbá a koronavírus.gov.hu és az nnk.gov.hu honlapokon megjelenő információkat.”

Továbbá arról tájékoztatott, hogy

„a pánikkeltésre alkalmas rémhírek terjesztőivel szemben az önkormányzat mostantól kezdve kíméletlenül fellép! Ezzel rendkívüli károkat okoznak egy olyan időszakban, amikor mindenkinek csak egy teendője van: higgadtan, körültekintően vigyázni saját magára és a környezetében lévőkre.”

Miután ebben a közleményben nem szerepelnek kórházigazgatók, mint hiteles források, a megemlített honlapokon pedig nincs olyan hír, amely szerint Kecskemét gócpont lenne, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ sem erősítette meg, hogy Kecskemét gócpont lenne, ezért ebből következhetne, hogy a pánikkeltésre alkalmas rémhírek terjesztőivel szemben az önkormányzat mostantól kezdve kíméletlenül fellép! Ezzel rendkívüli károkat okoznak egy olyan időszakban, amikor mindenkinek csak egy teendője van: higgadtan, körültekintően vigyázni saját magára és a környezetében lévőkre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...