fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Kórházi parkolóház: folytatódik a nyáron megakadt építkezés, de vannak kérdőjelek

- Advertisement -

Minap tudatta közleményben saját oldalán a beruházó, hogy „Indul a kórházi parkolóház építése”. Mi azért használtuk a folytatódik kifejezést, mert több, mint egy éve szintén a beruházó tudatta, hogy elindult a kórházi parkolóház építése. Tehát egyszer már elindult, most csak folytatódni tud.

Nyáron megakadt az építkezés, de miért is?

Ezt konkrétan nem tudjuk ma sem. Akkor a beruházó ezt közölte:

„A szükséges nyolcból hét szakhatóság hozzájárulását megkapta a projekt, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakhatósági hozzájárulásának a megszerzéséhez azonban a koncepció meghatározó elemeinek átdolgozása szükséges, amely rövidesen elkészül.”

Az illetékes helyeken nem árulták el ennek az okát, és hiába kérdeztük a beruházót az indokról, nem nyilatkoztak. Egyedül a polgármester mondott konkrétumot, még pedig azt, hogy a lehetséges bérlő nem felelt meg a hatóságnak, és ezért akadtak fent a plázastop törvényen. Akkor egy cikkben feszegettük, hogy egyáltalán vizsgálja/vizsgálhatja-e az engedélyező hatóság, hogy ki bérelné a 400 nm-nél nagyobb üzlethelyiséget. Mi akkor nem találtunk a benyújtandó dokumentumok felsorolásában ilyenre vonatkozót. Majd a polgármester még arról is beszélt, hogy a plázastop azokat korlátozza, akik kiszorítják a magyar termékeket a paicról. Az önkormányzati sajtó pedig egyenesen már arról beszélt, hogy a bérlő nem támogatja a magyar termékeket. Egy cikkben akkor azt foglaltuk össze, hogy az ismertebb külföldi tulajdonú üzletláncokban milyen arányban vannak magyar termékek. Arról is írtunk, hogy lehet-e diszkriminálni az EU-ban annak alapján, hogy egy üzletláncnak milyen a tulajdonosi összetétele és az áruit honnan szerzi be. Azt is tippelgettük, hogy vajon melyik üzletlánc kap helyet végül a parkolóházban.

Akkor most mi is van?

Ez eddig a múlt és most jöjjön a jelen. A parkolóház helyén láthatóan van mozgolódás. Munkások, gépjárművek járnak a kerítésen túl, és egy fúró is dolgozik. Tehát a munka zajlik. Amennyiben ez azt jelenti, hogy folytatódik a parkolóház építése, akkor viszont nem értünk valamit, és ezzel visszautalunk korábbi cikkünkre.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

A VER-BAU Parking Kft. közleménye szerint (amivel kezdtük a cikket):

„A lehetséges partnerekkel a tárgyalások folyamatban vannak, őket a végleges szerződések megkötését követően tudjuk megnevezni.”

Ezt mi úgy értelmezzük, hogy egyelőre nem nyilvános, hogy milyen üzletek lesznek, mert erről még folyamatban vannak a tárgyalások. De akkor, amennyiben a most látható mozgolódások azt jelentik, hogy megvan az építési engedély, akkor viszont ez azt erősíti, hogy az engedélyező hatóság nem vizsgálja, hogy ki lesz az üzlet bérlője. Mert ha igaz, ami a közleményben van, akkor nincs ez lefixálva még, tehát az újabb engedélyezére nem is adhatták be, hogy ki lehet a bérlő. Ennek alapján akkor újra feltesszük a kérdést, amit a nyáron is.

Miről beszélt tehát a polgármester?

Amennyiben azonban a mostani mozgolódás nem azt jelenti, hogy megvan minden hozzájárulás, csupán a tavalyi mozgolódásból mentettek át valamit (hiszen ugye akkor is dolgoztak, de nem volt meg minden szakhatósági hozzájárulás) akkor pedig adja magát a kérdés, hogy mi van az engedéllyel. Valamint mikor lesz kész a parkolóház.

Kérdéseinket elküldtük a beruházónak, de napok óta nem kapunk választ a kérdéseinkre. Ugyanígy megkérdeztük a városházát, hogy ott mit tudnak, mi változott, hogy újra dolgoznak a területen. Onnan sem jött válasz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...