fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Bodrozsán: Le kíván-e mondani a polgármester az összeférhetetlenségi aggály miatt?

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő (Szövetség) levélben azt kérdezi Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől, hogy miután polgármesteri munkája mellett, az egyetemet működtető alapítvány felügyelőbizottságában is van tagsága havi 1,6 millió forintos havi juttatással, lemond-e valamelyikről. Leveléről a Facebook oldalán posztolt.

A fővárosban összeférhetetlenségi eljárások indultak

Tegnap írtuk meg, hogy egy éve azért indult Budapesten összeférhetetlenségi eljárás polgármesterek és alpolgármesterek ellen, mert több helyről is vettek fel fizetést, és Sára Botond kormánymegbízott szerint ezt az önkormányzati törvény nem engedi meg. A névvel is szerepeltetett MSZP-s Őrsi Gergelyről napokig cikkezett a kormánypárti sajtó, hogy főállású polgármesterként egy cég felügyelőbizottságától is vesz fel fizetést, és ez összeférhetetlen városvezetői munkájával. Az Alapjogokért Központ is így foglalt akkor állást. Őrsi már nem tagja a felügyelőbizottságnak a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint – írtuk a cikkben.

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

Bodrozsán Alxandra azt írta írja a polgármesternek elküldött levélben, hogy

A polgármester asszony álláshalmozása nemcsak jogilag aggályos, hanem morálisan is teljesen elfogadhatatlan. Hiszen 1,6 millió forintos havi fizetést vesz fel a Matolcsy-egyetemet fenntartó alapítványtól, miközben Kecskemét polgármestereként 997.200 Ft a havi alapilletménye. Szemereyné Pataki Klaudiának el kellene döntenie, hogy a városa vagy a jól fizető állása a fontosabb.
A képviselő hozzátette, hogy reméli, mihamarabb a lakosság tudtára hozza a polgármester, hogyan döntött.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...