fbpx

FRISS HÍREK

Cikkünk után nevet változtatott a Széchenyivárosi Zöld és Pont

- Advertisement -

A Széchenyivárosi Zöld és Pont Polgári Jogi Társaság alapító okirata (ha volt) csatlakozott a gránitszilárdságú dokumentumok sorához. Már amennyiben a gránitszilárdságún azt értjük, hogy gyorsan és/vagy gyakran változik.

Orbán Viktor, amikor a kormánypárti többség elfogadta 2012-ben az Alaptörvényt (leváltva ezzel az Alkotmányt), azt mondta, hogy gárnitszilárdságú jogszabályt alkottak. A gránit valóban szilárd kőzet, de miután az Alaptörvény 9 év alatt 9 alkalommal módosult (esetleg pont úgy, ahogy a kormányzati politika megkívánta), inkább gyurmapuha ez, nem gránitszilárd.

Amennyiben volt alapító okirata a Széchenyivárosi Zöld és Pont Polgári Jogi Társaságnak, az sem élt meg túl sok időt. Miután a szervezet civilségét több soron is hangsúlyozták, megírtuk, hogy ez a szervezeti forma nem számít civilnek. Olyannyira nem, hogy gazdasági érdek is állhat a polgári jogi társaságok mögött, a nyereséget pedig szét is oszthatják a tagok között. Január 28-án írtuk a cikket. Február 3-án tudatta Szamler László (a Széchenyivárosban fideszes képviselőjelölt volt, de nem nyert az önkormányzati választáson) a Zöld és Pont Facebook oldalán (utalva a KecsUP-ra), hogy Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság az új neve a szervezetnek, ugyanakkor a céljaik nem változtak.

Hasonló cikkünk:  Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

Így most már jogilag valóban civil szervezetnek számít a Zöld és Pont.

Facebook/Széchenyivárosi Zöld és Pont

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...