fbpx

FRISS HÍREK

Mégsem a VER-BAU Parking Kft., hanem a Magyar Közút építi a kórházi körforgalmat?

- Advertisement -

Bár a kórházi parkolóház építése pár hete folytatódott több hónapnyi parkolópályára állás után, az itteni körforgalom építése szintén érdekli a kecskemétieket. Hiszen annak is nekiláttak gőzerővel, de az is megbicsaklott, legalábbis nem úgy tűnik, hogy nagyon haladnának. A korábbi konstrukció az volt, hogy mivel a parkolóház, és az abban helyet kapó üzletek nagyobb forgalmat generálnak várhatóan a mostaninál, ezért a jelenlegi csomópont nem bírná ezt el, ezért van szükség a körforgóra, és abból egy levezetésre a parkolóház felé. A körforgalom várható költsége 800 millió forint, és ebbe száll bele a város 220 millió forinttal, amit anno jó üzletnek nevezett Homoki Tamás alpolgármester. Hiszen úgy oldódik meg egy helyzet, ami a városnak is jó (tehát ennek a csomópontnak a helyzete, áteresztő képessége), hogy annak a költségeit csak kisebb részben kell a városnak finanszíroznia.

A kecskemétiek szeretnék tudni mi a helyzet, de válaszokat alig kapunk a kérdésekre

A beruházás kezdete óta több kérdést is írtunk több illetékesnek is, de válaszokat csak ritkán kaptunk, és bár nem olyan régen érdeklődtünk a beruházónál, most sem jött válasz. Ugyanakkor több helyről is megerősített, de hivatalosan el nem ismert információk szerint a következő most a helyzet.

A VER-BAU Parking Kft., tehát a parkolóház beruházója annak tudatában ment bele az üzletbe (mármint, hogy nagyobb részben állja a körforgalmat), hogy lesz pénze a körforgalom ráeső részének finanszírozására (ez tehát kb. 600 millió forint), mert a parkolóházba jelentkező üzletlánc akkora bérleti díjat fizet, amelyből telik erre.

Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

Azt már tudjuk, hogy ez a bérlő nem érkezik, mivel nem kaptak meg minden hozzájárulást a parkolóház építésére. Ha nem is nyilvánosan ez volt az indok, talán a lehetséges külföldi tulajdonú üzletlánc miatt nem lett meg az építési engedély. A polgármester akkoriban egyértelműen ezt nevezte meg indoknak. Ennek tisztázására is már írtunk kérdeseket az illetékesekhez, de választ nem kaptunk. Miután folytatódik már az építkezés, ez azt feltételezi, hogy közben meglett az engedély, és talán már megvan az üzlet bérlője is, bár az építés folytatásról szóló VER-BAU Parkingos közlemény még azért nem nevezte meg, mert a tárgyalások folyamatban vannak.

Informátoraink szerint jó eséllyel Univer Coop üzlet lesz a parkolóházban. Amelynek a közelben két üzlete is van, ezért a Domb Áruházból kivonulna ez az üzlet, ott pedig az az üzletlánc jelenhetne meg (Aldi vagy Lidl), amely eredetileg jött volna a kórházi parkolóházba.

Miután a kecskemétiek szeretnék tudni már végre, hogy mi lesz a körforgalommal, ezért az illetékesekhez elküldtük újra a kérdéseinket. Ha jön válasz, megírjuk azokat. Remélhetően az is kiderül majd, hogy amennyiben valóban ez az új felállás, akkor a költségek milyen arányban oszlanak majd el, és, hogy továbbra is jó üzlet lesz-e Kecskmét számára a körforgalom.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...