fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Durván kiosztotta a Károli egyetemet egy szülő a gyakorló intézmények lepasszolása miatt

Több szülő is a KecsUP-hoz fordult már amiatt, hogy úgy érzik, méltatlan helyzetbe kerültek amiatt, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem lepasszolná a gyakorló iskolát és a gyakorló óvodát a katolikus egyháznak. Az egyetem nekünk küldött levelének egyik mondatából az tűnik ki, hogy ez talán már nem is egy lehetőség, hanem eldöntött változtatás. Ugyanakkor éppen most kérdezik a szülőket és a munkatársakat, hogy mi a véleményük a fenntartóváltásról, mert ez az információ értékes az egyetem számára.

Az egyik szülő elküldte nekünk a véleményét, amit a Károlinak is elküldött, íme:

Most pedig megkaptuk az egyik szülő levelét, amelyet az egyetem kancellárjának küldött. Mint írja, méltatlan, ahogyan szétverték a tanítóképzőt, ahol nívós munka folyt, és emiatt választották egykor az intézmény gyakorló intézményét.

“Azt hiszem a Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem megítélésére sincs jó hatással már az sem, ahogyan ez az egész tulajdonosváltás lezajlott. A legújabb fejlemény pedig egyenesen arculköpése az egész társadalomnak az egyház részéről. Ha nem kellett a Kecskeméti Tanítóképzés mi a csudáért vették el???!!! Hogy lerombolhassák? Hogy végképp megalázzák az itt dolgozó és itt tanuló EMBEREKET? Talán, ha kicsit jobban figyelnek a 10. parancsolatra nem lenne most ez a becsületvesztés (Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a felebarátodé!-a szerk). Hiszen a jelenlegi helyzetért már nem okolhatunk mást, csakis a Károli Gáspár Református Egyetem illetékeseit. Elvállalták a feladatot, majd termelő/teremtő munka helyett a megszüntetés – bezárás lett az osztályrészünk, csak hogy helyzetbe hozhassák a nagykörösi intézményüket, amely eddig csak eltörpülni tudott Kecskemét árnyékában. Tényleg beigazolódik a gyanú, hogy az egyháznak csak az ingatlanok kellettek?”

A szülő szerint a Károli azt ígérte nekik, hogy akik a Neumann János Egyetem fenntartása alatt kezdtek a gyakorló iskolában, azok ugyanazokkal a feltételekkel, zavartanalul folytathatják a tanulmányaikat. Ezt pedig szerinte máris megszegik, ha a katolikus egyházhoz kerülnek a gyakorló intézmények. Így zárja levelét a szülő:

Hasonló cikkünk:  Hazatértek a magyar katonák Afganisztánból
Hasonló cikkünk:  Foltozzák a Gábor Dénes nevű kátyúhalmazt

“Miért kell eltűrnünk ezt a megaláztatást. Sokan íratkoztak ki ebből az iskolából a fenntartóválltás miatt. Sokunk azért maradt mert bíztunk Önökben! Méginkább bíztunk az ott dolgozókban, akik ugyancsak jóhiszeműek voltak Önök iránt. Azonban csalódnunk kellett. Nagyon! Szégyen ami itt történt és nem a mi szégyenünk, hanem az Önöké! Ezek után hogyan bízzunk az ígéretekben? Eddig is sok dolgozó és diák hagyta el az intézményt, egy újabb drasztikus váltás mit eredményezhet? Milyen garanciákat tudnak vállalni arra nézvést, hogy a most idejáró tanulókra mi vár 8. osztályig? Ezt a feszültséget Önök tudják feloldani, azzal, hogy befejezik a rombolást és elkezdik az építést. A magunk részéről sokakhoz hasonlóan arra fogunk szavazni, hogy a szerződésben rögzített vállalásainak megfelelően a Károli Gáspár Református Egyetem maradjon a fenntartó. Túl sok volt a változtatásokból, gyereknek-dolgozónak-szülőnek egyaránt. Arra kérem Önöket, hogy amennyiben a szülők és dolgozók szavazatai a maradás mellett döntenek, úgy becsüljék meg ezt a lehetőséget és köszörüljék ki azt a csorbát amit az eltelt egy évben ejtettek.”

Hasonló cikkünk:  A sajtó hamarabb hozta a Hírös7 programját, mint a hivatalos oldal

Tegnap a kecskeméti ellenzék sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondták, hogy a Károlinál rossz kezekben van a kecskeméti pedagógusképzés, ezért -a többi között- kecskeméti városvezetőket kértek meg arra, hogy kezdeményezzék, hogy a kar kerüljön vissza a városba, azt vegye vissza a Neumann János Egyetem.

Hasonló cikkünk:  A sajtó hamarabb hozta a Hírös7 programját, mint a hivatalos oldal

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...