fbpx

FRISS HÍREK

Bodrozsán: A polgármester megüzente, hogy nem áll többé szóba velem

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra arról ír Facebook oldalán, hogy a polgármester megsértődött rá, és titkárnőjével megüzente, hogy többet nem áll szóba vele.

„…nem hajlandó velem tovább kommunikálni, nem szeretne maga válaszolni a kérdéseimre. Arra kért, a várost érintő kérdésekben ezentúl keressem jobbkezét, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert.” – írja a képviselő.

Bodrozsán szerint Szemereyné Pataki Klaudia „sértődöttsége morálisan abszurd,” hiszen a város vezetője azt üzente neki, hogy egy törvényesen megválasztott képviselővel nem hajlandó szóba állni. Szerinte jogilag sincs ez rendben, mivel az önkormányzati törvény sorai szerint a várost érintő kérdésekben testületi ülésen, vagy azon kívül 30 napon belül írásban köteles válaszolnia.

„Úgy tűnik, Kecskemét polgármesterének megint problémája akadt az ő működését szabályozó önkormányzati törvénnyel… Megértem, hogy a Fideszben hozzászoktak ahhoz, hogy a törvények mindenki másra igen, de rájuk nem vonatkoznak. Ez a keleti típusú diktatúrák működési módja, ahol egyesek megtehetik, hogy figyelmen kívül hagyják azokat a törvényeket, amiket mindenki mással betartatnak. Magyarország nyugati ország, nem Oroszország vagy Kína gyarmata. Ezért a magyar emberek nyugati mintára azt várják el, hogy a törvényeinket a politikusaink is betartsák.Pontosan úgy, ahogy az éttermüket zárva tartók, a fodrászataikat hetekig szüneteltetők vagy a maszkot fegyelmezetten viselők az ország bármely pontján.” – fogalmaz az önkormányzati képviselő.

Bodrozsán Alexandra bízik abban, hogy  Szemereyné Pataki Klaudia hamar túllép személyes sértődöttségén, és a törvény megsértése helyett ismét válaszol majd a kecskemétieket érintő leveleire és megkereséseire.

Hasonló cikkünk:  2025 végére készen áll a sorozatgyártásra az új kecskeméti Mercedes-gyár - posztolta Szijjártó Péter

A képviselő felidézi, hogy az elmúlt időszakban többször szóvá tette a polgármester összeférhetetlenségi aggályával kapcsolatos véleményét, amelyet egy ideje már nem csupán aggálynak mond, hanem arról beszél, hogy jogszerűtlenül veszi fel a havi 1,6 millió forintos fizetését az egyetemet működtető alapítványnál. Majd bekerült a parlament elé egy olyan módosító javaslat, amelyről nehéz nem azt gondolni, hogy a kecskeméti polgármester miatt született – jegyzi meg Bodrozsán. Éppen ma kezdődött ennek a javaslatnak is a vitája a parlamentben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...