fbpx
13.8 C
Kecskemét
2021. május 16., vasárnap
KecsUPKiemelt HírSzél Bernadett a Lex Szemereynéről: A Matolcsy-klánnak mindent lehet?

FRISS HÍREK

Szél Bernadett a Lex Szemereynéről: A Matolcsy-klánnak mindent lehet?

Ezekben az órákban folyik a parlamentben a vita azokról a törvényjavaslatokról, amelyek újabb egyetemek modellváltását alapoznák meg. Ebben a csomagban volt szó arról a törvénymódosító javaslatról is, amely megengedné a 3000 főnél népesebb települések polgármestereinek, hogy például egyetemet működtető alapítványnál kurátorok vagy felügyelőbizottsági tagok legyenek.

Szél Bernadett, aki a kecskeméti polgármester kapcsán a KecsUP után szintén megkérdezte a Bács megyei kormányhivatalt, hogy összeférhetetlennek tartja-e Szemereyné Pataki Klaudia polgármester havi 1,6 milliós fizetését és pozícióját az egyetemi alapítványnál (de erre nem kapott választ, ahogy a KecsUP sem), keményen nekiment a javaslatnak.

Az a baj, hogy Kecskemét polgármestere már a módosító javaslat előtt, már egy ideje felügyelőbizottsági tag az egyetemi alapítványnál. Vagyis jelenleg is összeférhetetlen. Hogy van ez? A haveroknak mindent lehet? A NER-eseknek mindent lehet? A Matolcsy-klánnak mindent lehet? – feszegette a témát Szél Bernadett.

Ő is, és a korábbi ellenzéki felszólalók is többnyire úgy fogalmaztak, hogy az egyetemi modellváltás nem más, mint rablás, rablóprivatizáció, amellyel az állami vagyont mentik ki arra az időre magánalapítványokba, amikor nem lesznek már hatalmon a jelenlegi kormánypártok. Ezekbe az alapítványokba pedig kormányzati szereplőket, fideszes képviselőket ültetnek be.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....