fbpx

FRISS HÍREK

Előválasztás zajlik Szemereyné Pataki Klaudia és Szeberényi Gyula Tamás között a Fideszben?

- Advertisement -
Ha nincs Szemereyné Pataki Klaudia polgármester néhány nappal ezelőtti posztja, minden bizonnyal a kecskeméti ellenzéki pártok által nyár végére, ősz elejére tervezett kecskeméti előválasztás nemhogy helyben, de országosan biztosan nem került volna idő előtt napirendre. A fideszes polgármester azonban ezzel a lépésével nemcsak saját magát lavírozta be az ellenzéki szavazók kritikus tömegébe, mint az látható volt a város első számú vezetőjének közösségi oldalára érkező kritikus megnyilvánulásokban (aminek egy részét törölték), hanem az ellenzéki pártok előválasztására is ráirányította a közvélemény nagyobb figyelmét.
Szemereyné a múlt héten azt kérte az ellenzéki pártoktól, hogy azok függesszék fel a járványra tekintettel az előválasztási kampányukat, hogy Kecskemét ne legyen csatatér. Ezt tegnap a HírTV-ben adott interjúban megismételte, amihez azt is hozzátette, hogy az ellenzéki pártok inkább

a városban zajló feladatokra koncentráljanak és segítsék a kecskeméti társadalmat, illetve, hogy az előválasztás veszélyezteti a város nemzetközi megítélését, „mert Kecskemétről az a kép alakult ki, hogy egy nyitott, toleráns, befogadó város”.

Hogy pontosan mi a polgármester kommunikációs szándéka, amikor a járványra hivatkozva kéri az ellenzéki előválasztás felfüggesztését, arról megoszlanak a vélemények. Részben azért mert, pár nappal később a teraszok nyitásának hírére tömegek lepték el a városok köztereit és vendéglátóipari egységeit, amit több fideszes politikus is egy pohár sörrel egy teraszon ülve reklámozott. Részben azért is, mert maga a polgármester mosta össze kommunikációjában egy japán cég kecskeméti fejlesztéséről szóló kedvező hírt az ellenzék szidalmazásával.
Szemereyné politikai kommunikációjában ez a mostani lépés szemmel láthatóan változást mutat, legalábbis a korábbi polgármesteri megnyilvánulásaihoz képest. Eddig ugyanis inkább várospolitikai ügyekben és nem annyira pártpolitikai, az ellenzéket nyíltan, a Facebook oldaláról helyi önkormányzati képviselőt letiltó és közpénzből ekéző módon nyilvánult meg. Most azonban egymás után többször is támadta a helyi ellenzéki pártokat, mintha maga is választási kampányra készülne 2022 kapcsán.
Fideszes háttérbeszélgetéseink alapján vannak olyan tervek, hogy Szeberényi Gyula Tamást indítaná a Fidesz-KDNP 2022-ben a 2. számú választókerületben Zombor Gábor helyett, de ezt még a párton belül nem erősítették meg. Olyannyira nem, hogy vannak további szóba jöhető önjelöltek is, akikben Kerényi János regionális igazgató és Salacz László országgyűlési képviselő is gondolkodhatnak, mondták a nevük elhallgatását kérő Fideszes forrásaink. (Salacz minden bizonnyal az 1. számú körzetben ismét indul). Ezért nem lehet elvetni azt sem, hogy

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester között kvázi előválasztás zajlik a Fideszben.

Ez azért sem lenne meglepő, ha valóban nem Zombor Gábort indítja a Fidesz a Kecskeméttől Tiszakécskéig tartó választókerületben, mert olyan húzó nevet kell felmutatnia a kormánypártnak, aki számításuk szerint hozhatja az egyesült ellenzéki jelölttel szemben a körzetet. Hogy erre ki lehet a legesélyesebb személy, ha van potenciálisan több szóba jöhető jelölt is, azt valahogy ki kell választani. Erre pedig alkalmas eljárás a Fideszben is – akkor is, ha nincs kimondva – egy erőfelmérő belső előválasztás.
Választ a kérdésre minden bizonnyal hamarosan kapnak a kecskeméti választók, ha továbbra is hasonló hévvel kampányol és politizál Kecskemét polgármestere és egyik alpolgármestere.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...