fbpx
24.2 C
Kecskemét
2021. szeptember 16., csütörtök

FRISS HÍREK

Mi történt a kommentekkel a polgármester Facebook oldalán?

Miután országos hírré vált, hogy a kecskeméti polgármester nem szeretné, ha az ellenzék megtartaná az előválasztást, és a helyi politikusokat nyugalomra intette, megrohamozták hivatalos Facebook oldalát a kommentelők. De, hogy sokan voltak, azt csak a számláló mutatja. Az olvasható kommentek száma nem.

669 helyett 23 kommentet látunk mi

Miközbnen a Facebook azt írja, hogy -cikkünk írásakor- 669 darab komment érkezett a poszthoz, mi ennél sokkal kevesebbet látunk. Az összes kommentet választottuk ki a lehetőségek közül, és kibontottuk a válaszokat is, így 23 darab kommentet látunk a 669 kommentből. Ellenőriztük több gépen is, kollégák, ismerősök profiljaival is, nagy eltérést nem látunk a miénkhez képest. Ez persze függ attól, hogy alapból kinél ki van letiltva, hiszen az ilyen profilok kommentjei nem látszódnak a tiltott vagy a tiltó félnél. De akit megkértünk, hogy számolja össze, senki nem számolt 50 kommentnél többet.

Két megoldás létezik

  1. Vagy kampányüzemmódban van a polgármester Facebook odala, és az oldal gondozói alapos gyomlálást végeztek,
  2. Vagy csakis adatszinkronizásiós hiba lehet, esetleg adattorlódás

Mindenesetre a KecsUP közérdekű adatigénylésben kikérte a polgármester hivatalos Facebook oldaláról idén letiltottakat (úgy, hogy személyiségi jogok ne sérüljenek), és kikértük az innen törölt vagy elrejtett kommenteket is.

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...