fbpx
28.6 C
Kecskemét
2021. szeptember 16., csütörtök

FRISS HÍREK

Letiltottak egy ellenzéki képviselőt a polgármester Facebook oldaláról

Miután megírtuk, hogy a polgármester hivatalos Facebook oldaláról az országos hírré lett posztja alól csaknem az összes vélemény eltűnt, megkereste szerkesztőségünket a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője, Török Józsefné Mária, hogy az ő üzenete is eltűnt a poszt alól, amelyben arra szólította fel az ellenzéket Szemereyné Pataki Klaudia, hogy ne tegye csatatérré a várost. A képviselő azt is elmondta, hogy le is tiltották a polgármester oldaláról.

Elküldte nekünk azt a képernyőfotót, amelyen látszódik, hogy csak megosztani tudja a polgármester írását, de kommentelni nem tudja, és a lájkoló gomb se jelenik meg nála.

Ezt az üzenetet írta a poszt alá, utána kapta a tiltást:

“TIsztelt Polgármester Asszony! Miért zavarja Önt az ellenzéki előválasztás? Kérdem: miért tüntettek el közel 600 hozzászólást?”

Már az meglehetősen furcsa, ha egy ilyen véleményért bárkit kitiltanak a polgármester oldaláról, de, hogy egy önkormányzati képviselővel tegyék ezt, az szerintünk már egy másik szint. Török Józsefné Mária, Gulyás Zoltán képviselő halála után, tavaly decemberben lett a közgyűlés tagja.

Megírtuk korábban, hogy a poszt 699 kommentjéből csak 23 kommentet látunk, és közben a polgármester közpénzen hirdetett, az ellenzéket ekéző posztjánál is eltűnt a vélemények nagy része.

A Facebook szerint a polgármester oldalának három kezelője van. Csaknem két éve a következőt írtuk egy cikkünkben Bogdándy Ferencről, az önkormányzati hiros.hu oldal online- és közösségi médiaszerkesztőjéről, egykori fideszes képviselőről:

“Hírlik, hogy egykor (és talán még most is) ő készítette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook oldalát.”

Cáfolat sem akkor, sem azóta nem jött erre.

Pont ezekben a napokban nyilatkozza Nagy Feró, hogy végre Magyarországon bárki elmondhatja a véleményét. A jobboldali influenszer keltető Megafon pedig annyival fejeli ezt meg, hogy ez természetesen így van, hiába kiált diktatúrát az ellenzék.

Jól emlékszünk arra is, hogy nem olyan régen fideszes politikusok és jobboldali véleményvezérek habzó szájjal oktatták Németországot a véleményszabadságról Petry Zsolt menesztése okán, akinek német labdarúgó csapata mondott fel egy migránsozó nyilatkozata után.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...