fbpx
13.4 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Kadafalvi kondipark: Meglepetés lenne, ha mégis a Darázs utcában lenne?

- Advertisement -

A kadafalvi kondipark történetét egyre nehezebb követni. Mi mégis megpróbáltuk, és most is teszünk rá egy kísérletet. A korábbi képviselő, Mák Kornél dobta be a köztudatba 2018. szeptember 5-én a városi televízióban, hogy lesz Kadafalván egy olyan hely, ahol szabadtéri sporteszközök lesznek, és itt lesz egy játszótér is, valamint egy olyan helyet alakítanak ki, ahol nagyobb rendezvényeket is meg lehet tartani. Ez volt tehát a bejelentés.

Azóta már nem hallani játszótérről, sőt 2019 májusában a városháza szóvivője azt nyilatkozta a KecsUP-nak, hogy az nem is lesz. De akkor arról volt szó, hogy még abban az évben megépülhet a sportpark. Lemorzsolódott a történetről a nagy rendezvényhely is időközben. Most már csupán egy sportparkról, egy szabadtéri kondi”teremről” beszélnek.

Hogy Mák Kornél miről is nyilatkozott akkor a televízióban, az talán már sosem derül ki, de ha az a sporteszközöket tartalmazó park megegyezik azzal, amire a bejelentése előtt fél évvel, 2018 márciusában támogatásáról biztosította az állami tulajdonú beruházó BMSK Zrt. az önkormányzatot, és amelyről még mindig szó van, akkor nem tudjuk miért a Darázs utca melletti fás, bokros területről beszélt. Ugyanis a bejelentés után egy nappal írt előterjesztésében Szeberényi Gyula Tamás azt írja, hogy a kadafalvi iskola melletti területtel pályázott a város a sportparkra, és erre adták meg márciusban a támogatást, de az a terület nem lesz jó, mert a szomszédos kápolna is igényt tart a területre. Már mi tesszük hozzá, hogy ez a terület egyébként sem olyan nagy, hogy ott nagy rendezvényeket lehessen tartani. Szóval lehetséges, hogy Mák Kornélnak más elképzelése volt, és a márciusban támogatott sportpark mellett egy másikat is szeretett volna Kadafalván. Ugyanakkor arról beszélt, hogy már megvannak erre a tervek. Úgy véljük, hogy Kadafalva képviselőjeként, alpolgármesterként talán tudhatott arról, hogy a város még 2018 márciusa előtt az iskola melletti területtel pályázott és nyert. Tehát tényleg nem tudjuk, miért beszélt szeptemberben mégis a Darázs utcáról.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Mindenesetre Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester előterjesztésére 2018 szeptemberében a közgyűlés úgy döntött, hogy a sportpark helyszínének egy a Nárcisz utca végéhez közeli területet jelöli ki, ha már az iskola melletti hely nem jó. Itt azonban 2019 áprilisában megjelentek a beruházó munkatársai, és a területet az átvizsgálás után nem tartották megfelelőnek, mert régebben a közelében volt a lőszerraktár. Akkor merült fel egy újabb helyszín, egy viszonylag nagy terület, a Mókus és a Harkály utcák mögötti egybefüggő terület, ahol akkor még nem voltak kijelölve azok a telkek, amelyek már azóta igen. Így pontosodott a helyszín azóta.

Ezt jelentette be 2020. június 17-én Kadafalva hivatalos Facebook oldalán Leviczky Cirill, a városrész új képviselője. A Harkály utca mögötti területről tett fel képeket, és egy térképen jelölte is a helyet. Ezt saját térképünkön mi is mutatjuk lentebb a többi helyszínnel együtt. Az önkormányzati sajtó 2020. június 20-án arról írt, hogy megvan a park helyszíne, és leghamarabb ősszel (ami tehát már jócskán elmúlt) kezdődhet a sportpark építése, és „jövő ilyenkorra” már használni is lehet a sportparkot. Vagyis a cikk dátumához képest ez azt jelenti, hogy idén június 20-án már állni fog a sportpark.

Google Map

Még az is lehet, hogy a Darázs utca lesz mégis a helyszín?

Miután sem ősszel, és lényegében télen sem kezdtek neki az építkezésnek (utóbbi érthető), februárban levelet írtunk a beruházó BMSK Zrt.-nek, hogy mikor kezdik és mikor fejezik be az építkezést. És, hogy egyáltalán mi is a helyszín. Kértük, pontosítsák helyrajzi számmal, ők miről tudnak. Erre a levélre nem kaptunk választ, ezért tegnap újabb levelet írtunk, arra fel, hogy miután 2 hónapja várunk, most már a nap végére küldjék el a választ kérdéseinkre. Nem válaszoltak.

Önt kérdezzük tehát, ha már a beruházó nem válaszol. Meglepődne, ha végül idén júniusban még nem lenne használható a kadafalvi sportpark? És meglepődne, ha ennyi helyszín után mégis a Darázs utcában vagy környékén épülne fel?

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...