fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Nem mondott igazat Orbán Viktor a konzultációról és az iskolanyitásról

- Advertisement -

Az állami rádióban, a szokásos pénteki interjújában a miniszterelnök nem először mond olyat, amire az ember felkapja a fejét, most is volt legalább egy olyan aktuális téma, amelyben sikerült olyat állítani, amely igencsak érdekes (kiemelés tőlünk).

Nekünk volt egy nemzeti konzultációnk, amely nagyon világosan megmondta, hogy milyen lépéseknek kell egymás után történniük. Abban azért részt vett 500-600 ezer ember, emlékeim szerint. Van is egy remek sorrendem, tehát azt mondták a nemzeti konzultáción, hogy először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat, és utána a jeggyel látogatható kulturális, sport rendezvényeket, mozikat, konditermeket. Ez a sorrend.

Arra a kérdésre választolta ezt a miniszterelnök, hogy 3 millió oltásnál milyen következő lépések jönnek. Itt még megerősítette, hogy bár figyelni kell a járványadatokra, ugyanakkor minden lépés az oltottak számától függ. Ekkor az interjúban már szó volt az iskolákról, különösen a középiskolákról, de ezt követően rögtön az volt a következő kérdésre a válasz, amit fentebb idéztünk (17:40-től).

Jókorát kamuzott Orbán

Csakhogy a miniszterelnök nem mondott igazat. A nemzeti konzultációban ugyanis egyetlen kérdés sem vonatkozott az iskolákra, így azok nyitásáról nem is mondhatott véleményt az, aki még úgy gondolja, hogy van ezeknek a konzultációknak bármi értelme. Itt van a kormány értékelése a konzultációról, itt jól látszódik, hogy mik voltak a kérdések, és, hogy miként válaszoltak a kitöltők.

Hasonló cikkünk:  A tudomány, a színház és a sport kategóriák vitték haza idén a Primát!
kormányzati tájékoztatás

Nem szakadt le a plafon

Az állami rádió alkalmazottja vagy nem tudta, milyen kérdések voltak, vagy nem merte emlékeztetni Orbán Viktort, hogy kár a nemzeti konzultációra hivatkoznia és rátolni a lakosságra, hogy az akarta az iskolák nyitását. Ugyanis szó nem volt erről.

Már írtunk arról korábban is, hogy túl sok értelme nem volt a nemzeti konzultációnak, ugyanis arról valóban volt kérdés, hogy enyhítsék-e a kijárási tilalmat, de a felvetett konkrét eseteket nézve, erre válaszoltak igennel a legkevesebben, és ezt utasították el a legtöbben. Ha ennyire felesleges ez a kérdezz-felek, hogy így veszik figyelembe a válaszokat ahogy, és ha ennyire hamisan hivatkozik rá a miniszterelnök, akkor kár az erre fordított sok-sok milliárd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...