fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Salacz László azon problémázik, hogy Szőkéné más településeken is megjelenik

Salacz László országggyűlési képviselő is beszállt abba a kórusba, amely azon kesereg, hogy az ellenzék az előválasztásra készül, és jelöltjeik szóróanyagokkal népszerűsítik magukat. A baloldal oltásellenességére hangoló kórusban már egy ideje benne van a képviselő, így ezen a kijelentésen már talán meg se lepődik senki.

Salacz László arra kéri az ellenzéket, hogy politikai hecckampányával ne akadályozza tovább a koronavírus elleni védekezést, sőt kéri, hogy csatlakozzon a védekezéshez. Talán a képviselő nem követi a híreket, mert akkor láthatta volna, hogy a kecskeméti ellenzék éppen ma reggel állt ki az összes képviselőjével és buzdított mindenkit az oltás felvételére.

A fideszes politikus azt is írja, hogy többen jelezték neki, hogy postaládáikban ellenzéki politikai anyagok vannak.

Az ellenzéki pártok aktivitását tekintve a Gyurcsány párt helyi szervezete kiemelkedő „teljesítményt” nyújt, ugyanis Szőkéné Kopping Rita kecskeméti önkormányzati képviselő rendszeresen megjelenik más településeken ahelyett, hogy azt a közfeladatot látná el, amelyre felhatalmazást kapott. – áll a posztban.

Csakhogy Szőkéné Kopping Rita az 1-es és 2-es választókerület DK-s elnöke is, és pártjától azt a feladatot kapta, hogy az ezekhez tartozó települések ügyeit intézze. Azt pedig nem gondolhatja Salacz László sem komolyan, hogy azzal lenne támadható bármelyik politikus vagy magyar ember, hogy egy másik településre átutazott.

Hasonló cikkünk:  A KTV híradójában nem téma az ellenzéki előválasztás
Hasonló cikkünk:  Kanada lesz a 15. KAFF vendége

Végezetül így fogalmaz:

“Ebben a helyzetben az ellenzéki képviselők már a politikai előjutásukra koncentrálnak és kizárólag kampánytevékenységre használják fel az idejüket, energiáikat.
Kecskemét és a Felső-Kiskunság országgyűlési képviselőjeként azt javaslom az érintetteknek, hogy a pártjaik közötti küzdelem helyett csatlakozzanak Magyarország koronavírus elleni küzdelméhez! Az előttünk álló egy évben lesz alkalmasabb időpont politikai kampányok megtervezésére és lebonyolítására.”
Szép, hogy Salacz László a politikai ellenfelek idejéért aggódik, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az ellenzék előválasztásra készül, amely nem egy magyar ellenzéki ármány vagy bűn, hanem például az USA-ban is bevett szokás. Mivel október 23-ig meg akarják nevezni a Fidesz legerősebb kihívóit, ezért az előválasztáson választja meg ezeket az ellenzék. Ez pedig csak a tényleges választási kampány előtt történhet meg, és az is egyértelmű, hogy az előválasztásnak is van kampánya. Előtte. Vagyis amikor a polgármester és Salacz László is arról ír, hogy egy másik időpont talán megfelelőbb lenne ehhez, akkor ezeket a tényezőket figyelmen kívül hagyják. Az ellenzék szerint érthető, hogy a kormánypárti politikusok félnek a választástól, hiszen most először adódik össze az ellenzék jeletősebb pártjainak ereje egy országgyűlési választáson. Az önkormányzati választáson már az összefogás nagyobb városok és budapesti fideszes vezetők székét rúgta ki alóluk.
Amennyiben Salacz László indul az országgyűlési választáson a Fidesz színeiben a körzetében, akkor még az is lehet, hogy éppen Szőkéné Kopping Ritával kell megküzdenie.

 

Hasonló cikkünk:  Elindult az ajánlásgyűjtés az előválasztásra

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...