fbpx
10.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Salacz László azon problémázik, hogy Szőkéné más településeken is megjelenik

- Advertisement -

Salacz László országggyűlési képviselő is beszállt abba a kórusba, amely azon kesereg, hogy az ellenzék az előválasztásra készül, és jelöltjeik szóróanyagokkal népszerűsítik magukat. A baloldal oltásellenességére hangoló kórusban már egy ideje benne van a képviselő, így ezen a kijelentésen már talán meg se lepődik senki.

Salacz László arra kéri az ellenzéket, hogy politikai hecckampányával ne akadályozza tovább a koronavírus elleni védekezést, sőt kéri, hogy csatlakozzon a védekezéshez. Talán a képviselő nem követi a híreket, mert akkor láthatta volna, hogy a kecskeméti ellenzék éppen ma reggel állt ki az összes képviselőjével és buzdított mindenkit az oltás felvételére.

A fideszes politikus azt is írja, hogy többen jelezték neki, hogy postaládáikban ellenzéki politikai anyagok vannak.

Az ellenzéki pártok aktivitását tekintve a Gyurcsány párt helyi szervezete kiemelkedő „teljesítményt” nyújt, ugyanis Szőkéné Kopping Rita kecskeméti önkormányzati képviselő rendszeresen megjelenik más településeken ahelyett, hogy azt a közfeladatot látná el, amelyre felhatalmazást kapott. – áll a posztban.

Csakhogy Szőkéné Kopping Rita az 1-es és 2-es választókerület DK-s elnöke is, és pártjától azt a feladatot kapta, hogy az ezekhez tartozó települések ügyeit intézze. Azt pedig nem gondolhatja Salacz László sem komolyan, hogy azzal lenne támadható bármelyik politikus vagy magyar ember, hogy egy másik településre átutazott.

Végezetül így fogalmaz:

„Ebben a helyzetben az ellenzéki képviselők már a politikai előjutásukra koncentrálnak és kizárólag kampánytevékenységre használják fel az idejüket, energiáikat.
Kecskemét és a Felső-Kiskunság országgyűlési képviselőjeként azt javaslom az érintetteknek, hogy a pártjaik közötti küzdelem helyett csatlakozzanak Magyarország koronavírus elleni küzdelméhez! Az előttünk álló egy évben lesz alkalmasabb időpont politikai kampányok megtervezésére és lebonyolítására.”
Szép, hogy Salacz László a politikai ellenfelek idejéért aggódik, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az ellenzék előválasztásra készül, amely nem egy magyar ellenzéki ármány vagy bűn, hanem például az USA-ban is bevett szokás. Mivel október 23-ig meg akarják nevezni a Fidesz legerősebb kihívóit, ezért az előválasztáson választja meg ezeket az ellenzék. Ez pedig csak a tényleges választási kampány előtt történhet meg, és az is egyértelmű, hogy az előválasztásnak is van kampánya. Előtte. Vagyis amikor a polgármester és Salacz László is arról ír, hogy egy másik időpont talán megfelelőbb lenne ehhez, akkor ezeket a tényezőket figyelmen kívül hagyják. Az ellenzék szerint érthető, hogy a kormánypárti politikusok félnek a választástól, hiszen most először adódik össze az ellenzék jeletősebb pártjainak ereje egy országgyűlési választáson. Az önkormányzati választáson már az összefogás nagyobb városok és budapesti fideszes vezetők székét rúgta ki alóluk.
Amennyiben Salacz László indul az országgyűlési választáson a Fidesz színeiben a körzetében, akkor még az is lehet, hogy éppen Szőkéné Kopping Ritával kell megküzdenie.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...