fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Újabb ellenzéki kezdeményezés valósulhat meg Kecskeméten! – írta a Szövetség a Hírös Városért Egyesület kérdésünkre

Régóta foglalkozunk a városban zajló autóversenyzéssel és ennek kapcsán írtunk ma arról, hogy a városvezetés a rendőrséggel közösen változásokat vezet be a kiskörút közlekedésében. Mivel az ellenzék választási programjában is szerepelt a szelíd belváros („Legfontosabb feladatunknak tekintjük az utak megújítását, egy kerékpárosbarát, biztonságos és szelíd városi közlekedés megteremtését.”), ezért kérdéssel fordultunk a Szövetség a Hírös Városért Egyesülethez és meg is érkezett a válasz:

Újabb ellenzéki kezdeményezés valósulhat meg Kecskeméten!

„Ami mellett a kecskeméti ellenzék évek óta nem tudott elmenni szó nélkül, most úgy néz ki, napirendre tűzte városunk vezetése. A város éjszakai életét uraló illegális autóversenyzés felszámolása felé jelentős lépés a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele azok szintjének emelésével. Bízunk benne, hogy ez egy nulladik lépés lehet a kiskörút forgalmának csökkentése felé is.

Hasonló cikkünk:  Több közlekedési bírság összege emelkedik szeptembertől

A feladat ezzel még közel sem megoldott. A város centrumába be-és kivezető utakkal is akad bőven teendő, várhatóan a jelenleg is meglévő autóversenyek száma ide fog koncentrálódni a döntést követően.

Hasonló cikkünk:  Ragasztós csapdából szabadítottak ki egy ritka denevért a Nemzeti Park munkatársai

Rendőrlámpák éjszakai működtetése, gyalogátkelőhelyek biztonságossá tétele a városban (figyelemfelhívó megvilágítás, okos zebrák telepítése), fokozott rendvédelmi intézkedések. Ezek jelenthetik a megoldást a problémára. Örömmel vennénk, ha javaslataink megvalósulására a következőkben nem kellene éveket várni.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója

Kapcsolódó cikkeink:

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...