fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Újabb ellenzéki kezdeményezés valósulhat meg Kecskeméten! – írta a Szövetség a Hírös Városért Egyesület kérdésünkre

- Advertisement -

Régóta foglalkozunk a városban zajló autóversenyzéssel és ennek kapcsán írtunk ma arról, hogy a városvezetés a rendőrséggel közösen változásokat vezet be a kiskörút közlekedésében. Mivel az ellenzék választási programjában is szerepelt a szelíd belváros („Legfontosabb feladatunknak tekintjük az utak megújítását, egy kerékpárosbarát, biztonságos és szelíd városi közlekedés megteremtését.”), ezért kérdéssel fordultunk a Szövetség a Hírös Városért Egyesülethez és meg is érkezett a válasz:

Újabb ellenzéki kezdeményezés valósulhat meg Kecskeméten!

„Ami mellett a kecskeméti ellenzék évek óta nem tudott elmenni szó nélkül, most úgy néz ki, napirendre tűzte városunk vezetése. A város éjszakai életét uraló illegális autóversenyzés felszámolása felé jelentős lépés a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele azok szintjének emelésével. Bízunk benne, hogy ez egy nulladik lépés lehet a kiskörút forgalmának csökkentése felé is.

Hasonló cikkünk:  Az iskola, ahol beszélgetőkörrel indul és zárul a nap

A feladat ezzel még közel sem megoldott. A város centrumába be-és kivezető utakkal is akad bőven teendő, várhatóan a jelenleg is meglévő autóversenyek száma ide fog koncentrálódni a döntést követően.

Rendőrlámpák éjszakai működtetése, gyalogátkelőhelyek biztonságossá tétele a városban (figyelemfelhívó megvilágítás, okos zebrák telepítése), fokozott rendvédelmi intézkedések. Ezek jelenthetik a megoldást a problémára. Örömmel vennénk, ha javaslataink megvalósulására a következőkben nem kellene éveket várni.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója

Kapcsolódó cikkeink:
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...