fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Augusztus 1-től változások lesznek a kecskeméti helyközi buszjáratok útvonalán

- Advertisement -

2021. augusztus 1-től jelentős változások lesznek a kecskeméti helyközi buszjáratok útvonalán. A belváros érintésével közlekedő, a Katona Gimnázium, Rávágy tér, Katona József Színház és Cifrapalota megállóhelyeket érintő egyes autóbuszjáratok útvonala az Erzsébet körút – Árpád körút – Mária körút – Széchenyi körút – Bethlen körút – Noszlopy Gáspár park útvonalra módosul, tájékoztat a Volán.

A változás főbb elemei

  • A helyi menetjegyekkel és bérletekkel igénybe vehető regionális járatok útvonala nem változik, továbbra is a belváros érintésével közlekednek.
  • 52-es számú főút irányából jelentős részben országos besorolású (1499, 1528, 1529, 1535, 1547, 1566, 5243, 5359, 5502) autóbuszvonalakon közlekedő autóbuszjáratok esetében Kecskemétre érkező járatok a Katona Gimnázium helyett a továbbiakban a Mária körút megállóhelyen állnak meg, míg Kecskemétről induló járatok változatlanul a Katona Gimnázium megállóhelyen állnak meg.
  • 54-es számú főút irányából csak egy országos besorolású (1524) autóbuszvonal járatai érintettek, melyek a továbbiakban mindkét irányban a Kurucz körúton közlekednek és a Rávágy tér megálló helyett a Mátis utca megállóhelyen állnak meg.
  • 5-ös számú főút irányából nagyrészt regionális besorolású (1090, 5075, 5076, 5214, 5215, 5216, 5217, 5255) autóbuszvonal járatai érintettek, amelyek közül jelenleg a Rávágy tér érintésével közlekedők a továbbiakban végig a nagykörúton közlekednek és a 1090 Budapest – Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Szentes – Hódmezővásárhely vonal kivételével az útvonalon lévő megállóhelyeken (Rákóczi iskola, Mária körút, Szövetség tér, Budai kapu) is megállnak.
Hasonló cikkünk:  Második im/pro/kontra Vitaszínházi Est a Kecsuppal!

Néhány járat jelenleg is csak a Cifrapalota megállóhelyen áll meg, ezek a Kurucz körúton közlekednek és a továbbiakban a Víztorony megállóhelyen állnak meg.

A menetrendek ITT tölthetők le. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...