fbpx

FRISS HÍREK

Ki kell adni az Elios-ügy aktáit, erről az Európai Bíróság döntött

- Advertisement -

Az uniós csalásellenes hivatal nem tagadhatja meg az Elios-ügy nyomozati anyagának kiadását, mondta ki szerdán az Európai Bíróság Törvényszéke, írja a hvg.hu.

Azt követően, hogy az OLAF megállapította, hogy az egykor a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég a 35 vizsgált pályázatból 17 szervezett csalási körülmények közt nyert meg, egy gyáli civil kikérte a nyomozati dokumentációt.

Az OLAF viszont megtagadta a kérést arra hivatkozva, hogy a vizsgálatai során megszerzett és a szakmai titoktartás alá tartozó információkat bizalmasan kell kezelnie.

Hiába az uniós bíróság döntése, még várni kell a dokumentációra. A Törvényszék határozata ellen fellebbezhet az OLAF még két hónap és tíz napig.

Korábban írtuk:

7 éve kötött szerződést Kecskemét a LED-es közvilágításra, most felszámolják az Elios központi cégét

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...