fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Egy dokumentum szerint 10 milliót szánt a város erre a „zebrára”

- Advertisement -

Bár nem volt nagy vita róla a legutóbbi közgyűlésen, inkább az utóélete az érdekesebb. De erről később. Most nézzük, miről van szó.

Októberben újabb „zebra” épült Kecskeméten. Egészen pontosan a Csabay Géza körúton, a Tatár sornál. Az önkormányzati sajtó szerint a szabadidőpark hátsó bejáratánál gyakran mennek be gyerekek edzésekre, így ők biztonságosan tudnak átkelni az úton. Szőkéné Kopping Rita, a terület ellenzéki önkormányzati képviselője arról érdeklődött a múlt heti közgyűlésen, hogy mi a helyzet ezzel a zebrával és azzal a járdával, amit a Tatár sori buszmegállóig kért, mert nem látott ebben előrelépést.

A két kérdésre egyetlen válasz érkezett a polgármestertől, mégpedig az, hogy úgy látta, hogy készen van. Majd ezek után négyszer kérdezett rá Szőkéné képviselő a járdára és meg is jegyezte, hogy az biztos nem készült el. A polgármester a rövid csörtének azzal vetett véget, hogy „díszburkolattal rakták le”.

Elvárják, hogy mindenről tudjon, de meghívót nem kapott a saját körzetében bejelentett beruházásról

A zebra valóban elkészült, amire rákérdezett Szőkéné. Az önkormányzati televízió azonnal meg is írta, hogy „Nem tudja a DK-s Szőkéné, mi történik a körzetében” Ami így tálalva minimum érdekes akkor, amikor éppen Szőkéné volt az egyik olyan ellenzéki képviselő, akit a saját körzetét érintő beruházás bejelentésére nem hívtak meg. Majd a Gong Rádió ezzel kapcsolatban előbb egy fideszes képviselőt hívott be a stúdióba. Ugyanígy járódott a szintén ellenzéki Bodrozsán Alexandra is, ő sem kapott meghívót egy a körzetében megvalósuló beruházás sajtótájékoztatójára.

Tehát miközben ellenzéki képviselőket nem hívnak meg a körzetükben kezdődő beruházások bejelentésére, addig az önkormányzati sajtó arról ír, hogy ebben az esetben Szőkéné ellenzéki képviselő nem tudja, mi zajlik a körzetében.

Nincs járda, az úton vagy mellette gyalogolnak

Ugyanakkor arról már nem számolt be a KTV, hogy Szőkéné négyszer kérdezett rá arra a járdára, amit kért és ami nem valósult meg. Ezt a polgármester is elengedte a füle mellett a közgyűlésen. Szőkéné Kopping Rita azért kezdeményezte a járdát a Csabay Géza körúttól a Tatár sori buszmegállóig, mert most az úttesten vagy a padkán gyalogolnak a buszváróhoz igyekvők.

Hasonló cikkünk:  Gyakorolják a Gripen-pilóták, milyen, ha zavarják a rádiózásukat és a radarképet - videóval

A Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. vezetőjének akkoriban Szőkéné Kopping Rita is megszavazta Kozák Polettet, aki most is irányítja az önkormányzati sajtót. Beszámoltunk arról, hogy az ellenzéki bizottsági tagok azért szavaztak neki bizalmat, mert bíztak benne, hogy a KTV jó irányba indul el.

10 millió egy zebrára?

Szóval van ez a zebra, amivel a KTV Szőkéné Kopping Ritát igyekezett negatív színben feltüntetni. Egy önkormányzati anyag szerint erre a zebrára 10 millió forintot szánt az önkormányzat. Összevetettük a 2019-es Google térkép fotójával, hogy milyen változások lettek a beruházás kapcsán. Nézzük:

  • felfestettek 9 csíkot az úttestre
  • térkővel raktak ki kb. 65 nm járdát
  • kitették a zebrát jelző közlekedési táblákat (2 db)
  • kihelyeztek egy lámpát a zebra fölé

Ami nem látszódik, az nyilván a tervezés és az engedélyeztetés és ennek költségei. Minderre szánt 10 millió forintot az önkormányzat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...