fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Egy hónapja foltozták, mára tiszta kátyú a Gábor Dénes utca

Lassan folytatásos teleregényt lehetne írni a Gábor Dénes utca hányattatásáról, és jót is röhögnénk talán rajta, ha nem mi, kecskemétiek lennénk az elszenvedői annak a kátyúhalmaznak, amely már szinte a kezdetektől jellemezte az útnak azt a szakaszát, amit nem aszfaltoztak le, csupán zúzalékot tömörítettek össze némi ragasztóanyaggal. Már az elkészülés után nem sokkal kátyúsodni kezdett, aztán már rosszabb lett, mint a Beretvás köz, amelyenek a tehermentesítésére szánták ezt az utat. Rengeteget írtunk az útról, most nem idézzük sorra a cikkeinket. Itt bőségesen talál írásokat erről az útról.

Miután szinte járhatatlanná vált ez a szakasz a nagy lyukak miatt, szeptember elején elkezdték befoltozni azokat. Ezt a munkák fotókkal dokumentáltuk és meg is írtuk. Eltelt egy hónap, és lám, az út megint csupa kátyú. Szeptemberi cikkünkben azt kérdeztük, hogy kibírja-e a foltozás télig. 97%-a a válaszadóknak azt felelte, hogy nem bírja ki. Nos, nekik lett igazuk. Olyannyira, hogy a tél előtt jóval már újból kátyús az út.

Itt van egy  fotó az egy hónappal korábban kátyúzott egyik területről, ugyanazt most is lefotóztuk, hogy látható legyen a változás.

Hasonló cikkünk:  Éjszakai forgatag: Ingyenes sportbajnokság lesz pénteken

Erre a szakaszra írta anno az önkormányzati sajtó és partnere, az önkormányzati tízmilliókból futtatott keol.hu (amely magát “Ténylegesen független kecskeméti hírportál”-nak hirdeti), hogy jó minőségű és biztonságos lesz ez a szakasz is annak ellenére, hogy ez nem aszfaltot kap. Korábban azt nyilatkozta Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, hogy az utat a gyorsan hajtó autósok tették tönkre, és majd új felületet fog kapni.

Hasonló cikkünk:  Kodály 140 - koncert az Agórában

Nemzethy Kátyú Rezervátumot avatott a kutyapárt

A hétvégén a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete felavatta az ország első kátyú rezervátumát, és mint ahogyan a cikkünk fotóján fentebb látszódik, táblával is jelezte ezt. Ezt írták akciójukhoz Facebook oldalukon:

“Gábor Dénes utcában, a Boróka lakópark és Mercedes lakótelep mellett nyílt az első, de nem egyetlen Nemzethy Kátyu Rezervátum. Az autósok boldogan szlalomozgatnak a védett gödrök között. Köszönjük a város vezetésének, hogy 20 éve hagyják a város útjain, és járdáin szaporodni a gödröket.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...