fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Szeberényi alpolgármester szerint az autósok tették tönkre a Gábor Dénes utcát

A Gábor Dénes utca kitűnő referencia út. Arra mindenképpen, hogy megmutassuk, hogy hogyan lett egy néhány hónapos útból mára egy szinte járhatatlan kátyúhalmaz. Eleinte azért írtunk sokat erről a beruházásról, mert sok furcsaságot találtunk körülötte, legutóbb pedig azért, mert hétről hétre egyre rosszabb az állapota. Talán nem túlzás azt írni, hogy a gyalázatos állapotú Beretvás köz (amelynek kiváltására, tehermentesítésére készült a Gábor Dénes utca) már biztonságosabb választás a Decathlon mögötti útnál.

Szeberényi: az autósok a hibásak

Most azt is megtudhattuk, miért néz ki az új Gábor Dénes utca úgy, ahogy. Miután az önkormányzat és a kivitelező Colas is titkolózik előttünk, vagyis tavaly május óta nem kaptunk válaszokat kérdéseinkre, ezért a csaknem évi 200 millió forint közpénzből működő önkormányzati sajtót szemlézzük, és innen idézzük Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert, aki megfejtette, miért katasztrofális az út állapota.

„A Gábor Dénes utca felújítása egy 30 km/órás sebesség határra lett elkészítve, sajnos az autózók ezt nem tartották be, ezért az utca egy szakasza nagyon rossz állapotba került. Ennek a kijavítása megtörténik ebben az évben. Egy olyan burkolatot kap ez az útszakasz, ami jobban fogja bírni a nagyobb terhelést – mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.”

Ezt írta tehát a hiros.hu, amelyen az alábbi fotót találtuk a legdurvábbnak a Gábor Dénes utca jelenlegi állapotáról:

hiros.hu/Pásztor Andrea

A következő fotót pedig mi készítettük, és azt gondoljuk, hogy ez jobban tükrözi a valóságot.

Nézzük azonban Szeberényi alpolgármester nyilatkozatát. Ha majd most erősebb lesz a burkolat, akkor nem lehetett volna már eleve is erősebbre megcsinálni? És ha azért ment tönkre, mert 30 km/órára tervezték és gyorsabban mennek itt sokan, akkor ez vajon azt is jelenti-e, hogy sikerült megfejteni, miért van sok rossz út az országban? Hiszen sokan mennek gyorsabban az 50 km/órás utakon, a 90 km/órás utakon és a 130 km/órás utakon is.

Hasonló cikkünk:  Hírös Hét - Az első nap és az utca embere - Video

Hiros.hu és Keol.hu: biztonságosan járható, jó minőségű

Az önkormányzati sajtó azt írta, amikor kiderült, hogy az út egyik szakasza nem kap aszfaltot, hogy

Hasonló cikkünk:  "Próbáltuk szóval tartani és elterelni a figyelmét" - két fiatal kecskeméti rendőrjárőr fogta vissza a mélybe ugrani készülő férfit

Az útalaphoz hasonló burkolatmegerősítést kap a Homokbányáról induló Gábor Dénes utca. A Városháza tájékoztatása szerint az a cél, hogy az útszakasz teljes hosszában biztonságosan legyen járható a nagyobb járművek számára is.

Csak bízni tudunk abban, hogy a fentebb látható burkolatmegerősítéshez nem hasonlóak a magyarországi utak alapjai. Azonban ha így lenne, akkor a gyorsabb közlekedés mellett egy újabb indokot találtunk arra, hogy például Kecskeméten miért van sok kátyú az utakon.

Az önkormányzati tízmilliókkal megtámogatott keol.hu, a médiacentrum partnere, egyenesen azt hozta ezzel kapcsolatban, hogy ez a szakasz

„jó minőségű, tömörített, zúzott köves burkolatot kapott.

Szeberényi korábban a tömegközlekedés fejlesztésének egyik nehézségét fejtette meg

Korábban Szeberényi Gyula Tamás azzal magyarázta, hogy nehéz fejleszteni a Kadafalvát érintő tömegközlekedést, mert a kadafalviak többsége autóval jár.

Itt pedig összegyűjtöttük egy helyre a Gábor Dénes utcáról szóló cikkeinket.

 

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...