fbpx

FRISS HÍREK

Az üzemanyagár okán (is) üti az ellenzéket Kecskemét polgármestere

- Advertisement -

Szemereyné Pataki Klaudia Salacz László országgyűlési képviselőnek (Fidesz-KDNP) és a kormánynak köszönte meg a gyors intézkedést. A Facebookon megosztott tartalomból csak sejteni lehet, hogy az üzemanyagárak hatósági árával kapcsolatban hálálkodik.

Azt írja a posztjában, hogy

„Belegondolni is szörnyű, hogy mi lenne, ha a baloldal -esetleges hatalomra kerülése esetén itt, Kecskeméten is- a családosokra terhelné a világpiaci energiaárakból adódó 400 ezer forintos többletköltséget. Álljunk ki a rezsicsökkentés korábbi fogyasztóbarát intézkedései és az üzemanyagár-plafon bevezetése mellett!”
Ehhez osztotta meg Salacz László posztját, aki azt írta korábban, hogy:
„Mától 480 forint a benzin és a gázolaj maximális ára – ez illeszkedik a rezsicsökkentés folyamatába!
A baloldal elgondolásai között szerepel, hogy visszaállítják a piaci energiaárakat – ez 400 ezer forint plusz költséget jelentene a családoknak évente.
Nekünk ki kell tartanunk a rezsicsökkentés mellett, mert ez szolgálja a családok és Magyarország érdekét!”
A polgármester posztjánál 16 hozzászólást jelez a Facebook, mi ténylegesen csak 8 kommentet látunk, ezek közül egy tartja jónak az üzemanyagár hatósági árának bevezetését három hónapra. A többiek vagy nevető fejet kommenteltek a poszthoz, vagy egyenesen leírták, hogy nonszensz belevenni a rezsicsökkentésbe az üzemanyagárakat. Míg mások szerint a kormány a benzinkutasokéval veri a csalánt.

Veszélyben egy ágazat?

A kormány nem az adótartalom csökkenésével limitálta az üzemanyagok árát, hanem 480 forintos áron fagyasztotta be a gázolaj és a benzin literjét. Több sajtótermék is megírta, hogy ezzel éppen az árrést vesztették el a benzinkutak, szerdán pedig 5 forinttal drágábban kapják a nagykereskedőtől az üzemanyagot a töltőállomások, ami növeli a veszteségüket. A kormány közben jelezte, hogy elveszik az üzemeltetés jogát azoktól, akik nem maximum 480 forintért adják az üzemanyagot. Közben várják azoknak a cégeknek a jelentkezését, amelyek átvénnék a „rosszalkodó” kutaktól az üzemeltetés jogát.

Mi van a város ne legyen csatatér szöveggel?

Áprilisban, utalva az akkori járványügyi helyzetre, azt kérte a polgármester az ellenzéktől, hogy fejezze be a politikai csatározásokat, mert a városnak nyugalomra van szüksége. Most -a negyedik hullámban- éppen egyre romó számokat közölnek az új megbetegedésekkel és halálesetekkel kapcsolatban.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...